[]

4 yasinda kopegimizle ilgili

İlk defa bir hayvan kattik hayatimiza. 2 senedir bizimle. Omur boyu da bizimle olacak insallah. O artik aileden biri, en cok opulen, sarilinan.. Ben dusunmezdim boyle hissefecegimi ama oyle cok seviyorum ve ozluyorum ki anlatamam.

Bunlari yazma sebebim su. Tecrubemiz yok bazi durumlarda. O acidan ara derseniz bilgiler icinde cok kayboluyorum.

Soru:

Bizim kizimiz 4 yasinda, pincik pekinez kirmasi. Adet donemlerinde cok ciftlesmek istiyor. Biz ciftlesmesini istemiyoruz, cunku yavrulara bakamayiz evde, biz bakamayacagiz diye onlari da annesinden ayiramayiz.

Ogrendik ki rahim kanseri olabiliyormus anne olmazsa.

Kisirlastirinca bu tehlike kalkiyor mu yani? Sizce kisirlastirma yaptirmali miyiz ve ne zaman yaptirilmali. Cani cok acir mi. Onun icin olumsus bir durum olur mu. Veya gec mi kaldik, yoksa daha erken mi.

 
Eğer yavru sahibi olmayı düşünmüyorsanız dişi - erkek farketmez kısırlaştırın hayvana ve size yazık. Cani acıyacak bir durum yok zaten sedasyon veriyorlar yarım saatte hallediyorlar. Geç kalındı mı bilmiyorum o konuda bilgim yok ama zannetmem. Şöyle düşünün bir de, kızan döneminde bir şekilde kaçarsa bir daha geri gelmeyebilir hayvancağız. Hele ev hayvanıysa çok kritik oluyor.

eidt: kısırlaştırın yazacaktım çiftleştirin yazmışım pardon.
  • liriamer  (19.01.15 18:47:30 ~ 20:02:34) 
Kesinlikle ciftlestirmeyin.
Çünkü o zaman yavrulara yazik olur ki zaten bakamayiz demissiniz.
Ülkemizde zaten asiri derecede fazla hayvan sorunu ve sahipsiz hayvan fazlaligi var.

O yüzden madem siz de bakamayacaksiniz hic girmeyin o ise.
Zaten ciftlestirseniz de annenin sagligi icin kisirlastirmaniz gerekecek.
Yaşi ilerlersek narkoz vs nedeniyle sorunlar olabiliyor.
Bu yaslar çok uygun hemen kisirlastirin.
Çünkü kopek simdi çiftleşince "oh ben anneligi tattim. Bu kdri yeter" demeyecek.
Bir sonraki kizginlik döneminde yine çiftleşmekisteyecek.
O yyüzden kisirlastirmak aslında onun için daha iyi.
En azindan hayvan sakinleşir huzurlu olur.
Sagligi için soylenen de doğru.
İleride kanser riski fazla oluyor kisirlastirmayinca.
Sorunuz olursa sorabilirsiniz, mobildeyim rahat yazamiyorum.
  • blatta hiberna  (19.01.15 19:02:55) 
Ayni cins kopegim vardi. Ciftlestirmedim (farkli sebeplerden dolayi) yaslandiginda kanallarinda problem cikti. ve eger farketmezseniz (farketmesi o kadar da kolay degil)sonuclari cok daha kotu oluyor. benim dedigim bisi kanali iltihabi gibi bisiydi. Tam hatirlamiyorum. Ama farkedilmezse kanallar patlayip iltihap tum vucuda yayilabiliyor. Iste o zaman cani daha cok aciyor.
Disilerinki acik ameliyat oluyor. Mutlaka baslik takmasi gerekir. Sizin bir sure pansuman yapmaniz ve gozlemlemeniz gerekir.
Kisxasi kisirlastirin. Yazik hayvana
  • 65 derece  (19.01.15 19:07:23) 
Cani cok acir. Ama iki hafta icinde gecer. 5 yil icinde cekecegi muhtemel uriner sistem kaynakli aciari dusununce benim sana "acimasizca" tavsiyem kisirlastir.


  • Solem2  (19.01.15 19:33:38) 
Hepinize cok tesekkur ederim.


  • brad pitt  (19.01.15 19:43:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.