[]

asus rog mu mbp mi?

oyun oynuyorum ama bu faktörü görmezden gelelim. şu alete aşık oldum:
www.vatanbilgisayar.com

ama eşşek kadar fiyatı var. ha zaten kısa vadede bunu alacak param yok da, yine de işte window shopping yapıyorum.

sizce bu mu güzel, yoksa tanıdık bildik macbook pro mu?

danke.

 
mbp denen hurda ile bunu kıyaslaman rog'a yapabileceğin en büyük hakarettir...


  • ucan spagetticanavari  (19.01.15 16:06:12) 
Şu anda Rog G75 VX kullanıyorum. Performanstan inanılmaz derece de memnunum. Bu bilgisayardan önce aynı dönemde elimde macbook pro vardı ve işim gereği kullandığım programların mac versiyonları olmadığı için hem mac hem windows yüklüydü. Mbp açılana kadar canım çıkıyordu sanki celeron işlemci ile iş yapıyorum gibi. Rog'a geçtim dünyam değişti. Mükemmel bir alet ki senin baktığın daha da süper. Sakın mbp alma gücün yetiyorsa ROG.


  • Dr_Stat  (19.01.15 16:14:57) 
16GB RAM yetmiyorsa, tek SSD yetmiyorsa Asus. Yetiyorsa kesinlikle mac.


  • alperz  (19.01.15 16:26:45) 
Hocam elma ile armut karşılaştırması bu.

Birisi mac os diğeri windows ile çalışan ürünler.
Hadi her ikisine de istediğin os'u kurabilirsin diyelim, yinede de hangi amaçla kullanacağına göre o kadar değişir ki...
dilersen öncelikle onu paylaş ona göre yorum yapılır.

misal, oyun oynayacaksan direk windows kurulu olan bir cihaz alman daha faydalı olacaktır.
ancak ne bileyim unix tabanına dayanan yazılım işleri veya grafiksel tasarım ve yine video edit işleri ile uğraşacaksan mbp'den şaşma derim.


Ek olarak,
@dr_stat
mbp'nin hangisi açılana kadar canınız çıkıyordu? mbp diyince zibilyon tane konfigürasyon var piyasada.
mesela roket gibi hızlı olan ssd ve i7 destekli modelleri de var!?!

@ucan spagetticanavari
hakaretin bir büyüğü de argüman koymadan hurda diyebilmektir mesela.
  • velhasilkelam  (19.01.15 16:35:14 ~ 16:38:01) 
@velhasılkelam 3 sene önce piyasaya yeni çıkmış olan 13.3" i7 işlemcili olan modeli. ben belirttiğim gibi windows yükleyerekte kullanıyordum o zaman inanılmaz kasıyordu. Zaten sonrasında mbp iade edip, Rog istedim iş yerimden.


  • Dr_Stat  (19.01.15 16:39:49) 
ya benim için önemli olan uzun uzun kullanabilmem. mac'ler bu konuda iyiler dayanıklılar ama rog'un da donanımı daha üstün. oyun konusu olunca tartışmasız rog ama mac'te de her şey tıkır tıkır işliyor...bilemedim :)

videoyla resimle pek işim olmuyor ama ram gerektiren uygulamalar kullanmam gerekebiliyor.
  • passion rules the game  (19.01.15 16:41:28) 
macbook u kolaylikla tasirsin yaninda, rog 5.3 kg tek elinle zor kaldirirsin.


  • melancholia  (19.01.15 16:47:37) 
dediğin gibi mac iyidir ve dayanıklıdır. misal 1.5 senede bir laptop parçalayan ben 2.5 sene sonunda halen aynı mbp ile tıkır tıkır çalışıyorum. üstelik bu sürede onlarca defa yere düşürüp (birisi arabanın bagajından) her yerini ezmeme rağmen hiç bana mısın demedi. bir de çok yoğun kullanıma gidebilen bir cihaz, ağzı yüzü kaymıyor.

mac'in asıl olayı ilk cevabımda yazdığım işler için biçilmiş kaftan olması ve dayanınıklılığı.
bu özellikleri için kullanmayı düşünmüyorsan ve de hergün saatler boyunca başında oturmayacaksan tavsiye etmem.

zira aynı fiyata windows yüklü daha fazla donanımlı bir laptop alınabilir. bu durumda çok paraya az özellik mantıklı olmayacaktır.
  • velhasilkelam  (19.01.15 16:47:52) 
bir de ağırlık etmeni var tabi..her gün işe getirip taşımak var...ben pek dikkat etmemiştim :)

2015 kasaları çıkmış rog'un gt9xx ama henüz tr'ye gelmemiş. hele bi gelsin fiyatlar belli olsun, 8xx serisinin de fiyatlar düşer herhalde :)
  • passion rules the game  (19.01.15 16:50:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.