[]

Ev değiştiren kedi sorunsalı

Bir kedimiz var bizim 2.5 yaşında, normalde annemle kalıyor.


Annem tatile çıkacağı için benim evime getirelim dedik 1.5 haftalığına kediyi; ama birkaç problem çıktı.


- Kedi şu anda evde; ama alışamadı eve, hala sağa sola dolanıyor ben yataktayken, sinekliği devirip kaçmaya çalıştı bütün camları kapattım falan. Ben dahil evdeki kimseyi yanına yaklaştırmıyor zaten şu anda tıslayarak.

- Diğer problem ise şu: Ev arkadaşımın kedisi de evde; ve anlaşabilecekler mi bilmiyoruz. Diğer kedi 5 yaşında ve bizimkini bastırdı biraz, o tısladığında bizimki kaçıyor; ama yalnız bıraktığımızda ne olabilir bilmiyoruz.



Tuvaletini yemeğini alıştırdık ama şu iki problemi en rahat nasıl çözeriz merak ediyorum. Yardımcı olabilirseniz hoş olur

 
kediler evlerine bağlı olduklarından yeni eve hemen alışması zor. hele ki, evde bir başka kedi varken çok çok zor.
Bu nedenle kaçmak istemesi çok normal. Bu bir buçuk haftalık süreçte kendisine bir oda vs. ayarlayın. eşyalarının yerini de çok değiştirmeyin.

diğer kedi ile mutlaka sorun yaşarlar. evde yalnızken aynı odada bırakmamanızı tavsiye ederim.
  • kahvegibi  (12.08.09 10:04:01) 
muhtemelen sizinkinin o kadar fazla tepki vermesinin sebebi evde başka bir kedi olması zaten. yavrular için bile zor oluyor birbirlerine alışmaları büyük kediler de çok daha zor. zamanla geçicektir derim ama zaten 1.5 hafta sonra gidicekse yapıcak bişey yok pek, kavga edebilirler panik yapmayın. kaçmaya meyilli olabilir dikkat edin.


  • lizard queen  (12.08.09 10:17:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.