[]

Afrika seyahati

Aramızda Afrika'yı gezmiş, görmüş birileri var mı? Varsa aşağıdaki sorular tam size göre!

1) Hangi ülkelere gittiniz?
2) Turla mı gittiniz?
3) Hangi aylarda seyahat ettiniz?
4) Size ne kadar mal oldu?

Geçen arkadaşla böyle bir konu açıldı. Hemen gideceğiz değil tabii ama akla yatarsa sene sonuna doğru bir plan yapabiliriz. Turistik olan şeylerden pek haz etmiyoruz. O yüzden tur olayına girmek istemiyoruz. Sizlerin deneyimlerini öğrenelim istedik.

 
Var mobilim akşam cevap yazarım


  • basond  (19.01.15 11:43:46) 
Nick The Chopper, pahalı yerlerde falan mı kaldınız? :O Yani, fiyat olarak bu durumda kişi başı 7 - 8 bin TL'yi gözden çıkarmamız mı gerekecek? :O


  • dessy  (19.01.15 12:01:47) 
Fırsat buldum yazayım 2 defa rwanda ya gittim nijeryaya gittim uganda demoktratik kongo fildişi sahilleri hakkında birince derece bilgiye sahibim, kısaca bu ülkelere gidilmez.

Ama kenya ve tanzanya çok güzel ülkeler oralara deniz kum vb şeyler için gidilir.
Fiyatlar pahalı rwanda da 1 geceliğine 1 kişi 100 dolardı sadece kahvaltı vardı.

ha yemekleride çok lezzetli değiller
  • basond  (19.01.15 12:05:53 ~ 12:09:55) 
O ülkelere neden gidilmez basond? Tehlikeli olduğu için mi? Yoksa gerek olmadığını mı düşünüyorsunuz?

Bir de, vaktin olduğunda, sorduğum sorulara da cevap alabilirsem çok memnun olurum :) Şimdiden teşekkür ederim.
  • dessy  (19.01.15 12:13:58) 
afrika fiyat performans olarak çok pahalı bir kıta. 1'den fazla ülkeye gitmeyi düşünüyorsanız eğer tek girişli vize parası olarak ülke başına ortalama 75 doları gözden çıkarın. sonra sırf şehir gezmeyecekseniz milli parklara girişi, milli parklara ulaşımı, oradaki en ufak bir aktivite falan avrupa'yla kıyaslanmayacak derecede yüksek. perdeyi 100 dolar'dan açıyorlar. konaklaması da aynı oranda yüksek. hostel vs tarzı konaklama da en azından bu dönemde pek sağlıklı değil. ebola her ne kadar batı afrika'da görülse de ben afrika'nın hiç bir köşesinin tam olarak güvenli olduğunu düşünmüyorum.


  • kaynaklari etkin kullanamayan iktisatci  (19.01.15 12:21:03) 
rwandada görecek hiçbir şey yok bir tek soykırım müzesi var her insanın midesi kaldıramaz.

Nijeryada kano bölgesine gitmiştim uçaksavar silahlı jeeplerin korumasıyla ancak otele gittim. Terör fena halde.

Kongo terörün yüksek olduğu bir yer ve fildişi sahilleri sahilleride terör olmasa bile sokak terörü diyebileceğimiz şey var yani gasp vb.

Ben ve arkadaşlarım görev icabı bu ülkelere dağıldık ve senenin belli zamanları dönüşümlü olarak 10 ar günlüğüne gidiyoruz gittiğimizde yer hakkında ayrıntılar paylaşıyoruz. Söylediklerim gidip yaşayanların söyledikleridir.
Unutmadan Cibutiye giden arkadaşlarımda pek olumlu şeyler söylemediler.

1-Rwanda Nijerya
2-görev icabı gittim
3-şubat ağustos
4-Şirket her şeyi karşıladı yeme içme bana aitti bir kolaya 5 dolar verdim. Yemekleri kötü olduğu için bir bavul konserve götürdüm. Totalde 10 günde 200-300 dolar arası sadece yeme içmeye gitti. Ulaşım otel vb şeylere hiç para ödemedim.
Hediye bir anahtarlık aldım 10 dolardı. Hatırada alınmaz.
  • basond  (19.01.15 12:21:57) 
İnanılır gibi değilmiş. Ve tabii, pahalılığı konusunda çok cahil kalmışım.

Bilgi veren herkese çok teşekkür ederim.

Aktiviteler için para harcanma olayı bir nebze anlaşılabilir ama bir kolaya 5 dolar verme vs. Ben neredeyse hiçbir gezimi bin tl'nin üzerine getirmedim. Pahalılığını duyunca moralim bozuldu. Ben dünya gözüyle hiç safari göremeyecek miyim? Afrika'ya adım atamayacak mıyım? :(
  • dessy  (19.01.15 13:39:21 ~ 13:39:44) 
Dessy sen nicke bakma asil bir kardesimiz kendisi:)))

Bu ara gitmeyi dusunuyprsaniz gidilecek en uygun yer guney afrika orada da cape town.su anda yaz mevsiminin en guzel zamani,rahat rahat basiniz agrimadan gider takilirsiniz.iyi otel gecelik 100 dolara malolur.programa gerek yok.havalaninda inince nizami sor.kendisi ozbeoz karadenizli capetownun bir numarasidir.alir sizi istediginiz gibi bir otele goturur.tur yapar vs.subat sonuna kadar en guzeli bu.mart nisan mayis icin tanzanya,kenya olur.iyi otel gene 100 dolar.tanzanya ucuzdur cok masrafiniz olmaz.aksamustu buyuk sivrisinek bulutlari olabiliyor yanliz.o yuzden casinosu falan olan bir otele gitmek lazim 6 dan sonra pek disari cikilmaz oluyor.geri kalan afrikayi konfor acisindan tavsiye etmeyeyim.

Tanzanya da hosuma giden sanat kampi gibi alanlar olmustu.gidip bir hafta vs kalip takiliyorsun resmini yapan,kitabini yazan envai milletten insanla beraber.cok keyifliydi.kisaca jambo:)
  • cizgilipijama  (19.01.15 13:46:27) 
gitmedim ama gidenlerden methini duyduğum bir yer: gana.
çevre ülkelere nazaran daha modern, demokratik ve iyi durumda olduğunu duydum. giden tanıdıklarım da tavsiye üzerine gitmişler.
orada afrikalı bir aile yardımcı olmuş, bir sürü yer gezdirmişler. onlar da üç beş yardım yapmışlar teşekkür mahiyetinde. çok güzel bir deneyimdi diyorlar. tabii oradan nereye geçilebilir bilemiyorum. ebola durumunu da bilemiyorum.

tanzanya - zanzibar da çok güzel diye biliyorum ama sanırım zengin turistlerin çok gittiği bir yer olduğu için fiyatlar el yakabilir.

ben olsam güney afrika'ya giderdim.
  • lily briscoe  (19.01.15 13:56:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.