[]

akademikler bi bakar mısınız?

elimde asıl kaynaklar mevcutken ikincil kaynaktan (....den aktaran .....) diye kaynak versem nasıl olur? örnek olarak:

Ellis (2003) görev performansına dair iki boyut ileri sürmektedir: Öğrencilere planlama için zaman tanımak ve kolaylıkla ürettikleri şeyi sunmalarına yardımcı olacak girdi verilerini kullanmak için onlara fırsat vermek. (Ellis den aktaran Kasap)

Ellis'in kitabı bende mevcut ama kasap olayı çok güzel parafirize etmiş. bundan mütevellit Kasap'ınkini kullanmak istiyorum aktaranlı olarak. Başka kısılarda Ellis i direkt olarak kullanacağım sorun teşkil eder mi?

şekilsel hatalara takılmayınız lütfen acele ile yazılmış bir sorudur. teşekkür ederim.

 
Bir sorun teşkil etmez. Verebilirsin daha iyi anlattıysa.


Elinizde orijinal kaynak yokken ikincil kaynağın verdiği bilgiyi azıcık değiştirerek orijinalden veriyormuş gibi göstermek ve ayrıca ikincil kaynaktan da başka bir alıntı yapmak falan referansları şişirmek için kullanılan genel bir yöntemdir. :) Maksat derdi anlatmaksa "aktaran" diye kullanmanın hiçbir sıkıntısı yok. (Ellis'ten aktaran Kasap, 2004: 12) gibi..
  • hayal bilgisi  (19.01.15 11:16:40) 
Şöyle de olabilir. Kasap (2004), Ellis'in (2003) görev performansı tanımına şu şekilde açıklık getirmiştir: "Öğrencilere planlama için zaman tanımak ve kolaylıkla ürettikleri şeyi sunmalarına yardımcı olacak girdi verilerini kullanmak için onlara fırsat vermek."

evirip çevirmenin bini bir para tabi. önemli olan referans vermiş olman ve sana ait olmayan tam alıntıları tırnak içine alman.
  • jesters cap  (19.01.15 12:02:25 ~ 12:03:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.