[]

adını bir türlü öğrenmeyen kedi

benim küçük oğlum aylardır hala adını öğrenemedi. diğer kedilerde yaşamamıştım böyle bir sorunu.

zeka seviyesinden kaynaklı olabilir mi? kedilerde bizdeki gibi zeka seviyesi farkı olayı var mı?

hayvan çekmece açıp kablo çalmayı öğrendi, bilgisayarların jak girişlerinden kulaklık, usb girişlerinden telefon kablosu çıkartmayı öğrendi.

her şeyi öğrendi bir adını bir kuma yatmaması gerektiğini öğrenemedi.

petshop geçmişi olan bir hayvan da değil neden kuma yatıyor ki?

adını nasıl öğretiriz? ödül maması falan işe yaramıyor.

 
hişşşşt diye kızıyorum bazen bir şeyleri parçaladığında tepki veriyor. mama poşetinin sesine koşuyor. kardeşleri miyavlayınca tepki veriyor. köpeğimle oynarken canı yandığında ciklerse tepki veriyor. duymasında sorun yok bence yani...


  • mutevazi  (18.01.15 18:29:31) 
adı nedir? içinde s geçen adları çok daha hızlı öğreniyorlar.
genelde mama verirken, severken, seslenirken ısrarla kullanırsanız hemen öğrenirler aslında. niye öyle olmuş anlamadım.

benim kız da 1,5 yaşında hala kum değişince ilk işi temiz kumda kudurup tepinmek. böyleler :p
  • lily briscoe  (18.01.15 18:34:38) 
adı tesla, yani çok rahat öğrenmesi lazımdı aslında bence de ama öğrenemedi bir türlü bu çocuk adını. diğer çocuklar bir ayda tamamen benimsemişlerdi isimlerini, hatta bir süre sonra isimlerini söyleyinc miiiv diye karşılık vermeye bile başladılar :) onlara yaptığımdan başka bir şey de yapmadım aslında ama öğrenmeyecek sanırım adını bu da böyle bi kedi...


  • mutevazi  (18.01.15 18:36:25) 
arkadaşımın kedisinin adı mikmik, cin adını duyunca hemen dönüp bakıyo ona seslenmesek bile. benim kedimin adı lucy, adını asla öğrenmiyor sağır filan da değil. sürekli adını tekrar ediyorum ben şu aralar ara sıra da olsa lucy diyince bakıyo sese mi bakıyo adına mı emin olamama aşamasındayım.


  • eskidim  (18.01.15 18:58:29) 
Ben de bizimki öğrenemedi diye düşünüyordum, daha yeni öğrendi diyebilirim. 9 aylık, erkek. Hatta inanamadık, ona seslenirken ses tonumuzu tanıyor olabilir diye uyurken deney yaptık. Bissürü başka isim saydık, diğerlerine tepki vermedi kendi ismini işitince kuyruk titriyordu :)
Yani vaz geçme sen gene de ödülünü de ver, adını da çağır. Bir de bizimki önceden "gel" deyince hemen geliyordu, bu çağrılmalar sadece kucağa oturmayla sonuçlanınca bıraktı gelmeyi. Şimdi adına kuyruk sallasa da ne adına geliyor ne gel'e geliyor; sadece "al" deyince, sürprizli yiyecek peşinde:)

  • buhurumeryem  (18.01.15 19:04:34) 
çekmeceleri açıp bişiyler çalmayı öğrendiyse bence edisson olarak seslenmeyi deneyin birde


  • selam  (18.01.15 19:34:02) 
kuma yatmaması için kapalı kutulardan alsanız belki faydası olur, kediler kapalı kalmayı pek sevmezler işini bitirince çıkar kumdan böylece yatmak için de girmez, yumuşak kedi yatağı alıp veya polar battaniyeyi katlayıp altına sıcak su torbası koymayı da deneyebilirsiniz ve benim kedi kapıtların üstüne yatmaya baylıyor bir gazeteyi koyun bir ere bakalım gidip yatacak mı üstünde başka türlü nasıl vaz geçirilir bilemedim,


  • selam  (18.01.15 19:40:48) 
kızarken adını da söylüyorsan adını bildiği halde bakmıyor olabilir. yani adını da "hayır!" ile bir tutuyor olabilir. eğitimle ilgili olarak "hayır!" derken ismini kullanmamak gerektiğini okumuştum bu sebeple. not düşeyim dedim.

belki adını sevmemiştir? belki değişik bir isme alışır?

kuma niye yatıyor onu bilemiyorum. evdeki diğer hayvanlardan dolayı strese giriyor ve kendini kumunda güvende hissediyor olabilir.

bu çıkarımı gözleme dayanarak yaptım. bizimkileri birkaç gün veterinere bıraktığımızda birazcık daha yabani olan kızımız kumuna yatıyordu. aynı şekilde, sokaktaki kediyi tedavisi için dernekte bırakmamız gerektiğinde o da başka bir sürü hayvanla bir arada kalırken kumuna yatıyordu stresten dolayı.

umarım çözülür problem. :)
  • m e l t e m  (18.01.15 19:42:04 ~ 19:43:10) 
@selam kapalı kum kabı var, kesinlikle kapalı kaba yapmıyor. açık kabı ortadan kaldırırsam gidip dolaplara, koltuklara, yorganlara, battaniyelere ve dahi kirli sepetine işiyor.

@meltem ismini değiştirsek işe yarayabilir mi gerçekten? kızarken gerizekalı diyorum genelde adını söylemiyorum hehe

hayvanlardan dolayı strese girecek bir kedi değil, yani buna böyle kedi olsun köpek olsun, sürtünsün, göbeğini yalatsın falan... eve ilk geldiği zamanlarda bile böyleydi:
instagram.com


çözülmezse artık bu da adsız ve bok kokulu bir kedi olarak kalacak napalım :)
  • mutevazi  (18.01.15 20:06:46) 
hayretler içindeyim. sevgi arsızı kedicik! :)

ismini değiştirmek işe yarar, ben sokağa terk edilen kedimi sahiplendiğimde tabi ki önceki adını bilmediğimden yeni isim verdim ve de öğrendi yeni ismini. kedilerimizden birinin de adını öğretemeden adını değiştirmiştik, işe yaramıştı.

o yüzden dene mutlaka yeni isim vermeyi.

yalnız bu durumda (videoya göre) kumuna yatmasına nasıl bir çözüm bulunur bilmiyorum. :) daha önce bir duyuruda kapalı tuvaletin sorunu çözebileceğini söylemiştim. deneyebilirsin.
  • m e l t e m  (18.01.15 20:18:47) 
ben de kedimde farklı isimler deneyip durdum fakat bir türlü kabullenmedi. sonra sadece "oğlum" deyince tepki verdiğini anladım. kendi ismini kendi seçmiş oldu.


  • boyalı kuş  (19.01.15 08:19:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.