[]

kalp sıkışması.

25 yaşında kadınım, sağlığım yerinde sayılır, sigara günde 2 paket kadar içiyorum, zaman zaman oluyordu böyle son aylarda, son bir haftadır yine, gün içinde durduk yere böyle 3-4 saniye kalbim sıkışıyor, bir ağrı giriyor, kalp atışımın sesini duyuyorum, hissediyorum sanki kalp kaslarının hareketini.
ancak mesela 3-4 kat merdiveni hızla çıkarım ya da günde 2 kilometre acele acele yürürüm, o zamanlar, nefes nefese kaldığımda falan değil, gayet dinlenirken, yemek yerken falan oluyor.
babam aşık olmuşsundur ondandır dedi ama aşık falan değilim, ama hakikaten de aşıkken o aşık olduğunuz kişiyle karşılaşınca kalbiniz bir sıkışır bir kulaklarınızda atar ya, ona benzer bir durum oluyor,tam aynı olmasa da, ama hani o tarz bir sebebi olmadan oluyor.
uyuşma falan yok, neden olabilir sevgili doktorlar? bilenler, yaşayanlar?

 
tansiyonunu ölcüyor musun?


  • all girls dream  (18.01.15 17:49:23) 
tansiyonumu ölçtürmedim hiç, son bir kaç yıldır. o yapar mı ki böyle?


  • alice practice  (18.01.15 17:50:34) 
sigaradan olabilir mi? çok içiyormuşsun.


  • rock n roll  (18.01.15 17:54:31) 
kan tahlili ve ekg yapmak lazım. kardiyolojiye gidin.


  • fayfim  (18.01.15 17:54:57) 
171 sigara bırakma hattı


  • my name is faith  (18.01.15 17:56:11) 
Ben bir yıl yaşadım bunu. ekg,efor,eko yapıldı stresten demişti doktor. o günden sonra da ağrı kesilmişti.


  • istege bagli sigortasiz  (18.01.15 18:00:25) 
angina var sende muhtemelen. kalp doktoruna git tansiyonun takibe alınsın gerekirse ilaç başlasınlar aşık falan değilsin kalbin hata sinyali veriyor.


  • shotgunwoman  (18.01.15 18:01:40) 
Hocam 08:00 dan 23:00 a yaklaşık 23 dk da bir sigara içiyorsunuz, her gün! Bence sebeplerden biri kesin bu.


  • Ruprect  (18.01.15 18:09:35) 
sağlığım yerinde sayılır kısmına itiraz etmek için geldim. günde 2 paket kadar sigara içen hiç kimsenin sağlığı yerinde sayılamaz, sadece etkilerini bu zamana kadar şiddetli yaşamamışsın ama işte kendini göstermeye başlamış, hem de en kritik yerden. üstelik daha 25 yaşındasın.

ihmal gitme, kardiyolojiye git mutlaka. geçmiş olsun.
  • vesna  (18.01.15 18:35:34) 
Gaz da olabilir. Kalp krizi diye hastaneye gidip gaz sıkışması çıkan birçok vaka var. İki durum birbirine çok benziyor sanırım.


  • angelus  (18.01.15 18:45:02) 
yaşadığın şeyin taşikardi olduğunu düşünüyorum.

yine de ekg çektirip bir de check-up yaptırsan iyi olur tabi çünkü günde 2 paket sigara kalp hastalıklarına ve (dost acı söyler) kansere davetiye...

aritmi belirtisi de olabiliyormuş taşikardi:
www.ntv.com.tr

edit: shotgunwoman'ın mesajı üzerine taşikardinin semptom olduğunu eklemek istedim. ben taşikardiyi hastalık diye biliyordum ama öyle değilmiş. belirtiymiş sadece. yani taşikardiye neyin sebep olduğunu bulmak gerekiyormuş ve bu yüzden de muayene şart. çok geçmiş olsun.
  • m e l t e m  (18.01.15 19:49:33 ~ 20:13:17) 
Öncelikle hekim değilim ve bu tarz rahatsızlıkların mutlaka ama mutlaka hekime danışılması gerektiğini düşünüyorum. 20 sene aralıksız sigara içtim. Yaklaşık 7 - 8 ay önce bıraktım. Ve her gün acaba akciğer kanseri olur muyum, acaba mesane kanseri olur muyum, acaba kalp krizi geçirir miyim endişesi taşıyorum.

25 yaşındayken hiç bu tip korkularım yoktu. Lakin 35'ime girdiğim şu günlerde bu tip korkularım var. Bence bırakmak için geç bile kaldım. Ancak daha da geç kalabilirdim. Bu hızla hiç içmesem 2030 senesinde hastalık riskim anca içmemiş birisinin seviyesine geliyor. O da eğer bu süre zarfında daha önceden sigara içmem nedeniyle kanser, kalp ya da bir başka hastalığa yakalanmazsam...

sanırım büyümek böyle bir şey. korkuyu da beraberinde getiriyor.

sizin sorununuza gelirsek eğer. bence ciddi bir şeyiniz yok. ancak mutlaka bir kardiyologa görünün. ekg + efor + kan değerlerinize (karaciğer + kan yağları vs) bir baktırın derim. bunun yanında bir akciğer grafisi çektirin.

ve son söz olarak şunu ifade etmek isterim. size sigarayı bırakın diyemem. sizin yaşınızda ben bunu düşünmüyordum bile. ancak bu sigarayı nasıl olsa bir gün bırakacaksınız. ya kendi isteğinizle, ya da bir hastalık sonucu zorunlu olarak... ama elbet bir gün mutlaka!

keşke bana bunu biri ben 25 yaşındayken söylemiş olsaydı...
  • asethuan  (21.01.15 23:49:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.