[]

Tarihin Arka Odası vs Duşakabinoğulları

Sözlükte dolaşırken sol frame'de Tarihin Arka Odası başlığındaki entrylerin arttığını görünce bakayım dedim.



Aksaray daki 16 üniformalı askerlerden dolayı bu haftaki konu, İslam öncesi Türk tarihiymiş. Biraz dinledim. Sözlükteki entrylerde de görüldüğü üzere Tarihin Arka Odasında Murat Bardakçı ve Afyoncu bu durumu savunuyor. Hatta zaten bu olayda onlara danışılmış. ( www.haberturk.com ) Sarayda fotoğraf falan çektirmişler .

Siz bu tarihçilik anlayışına nasıl bakıyorsunuz? Tarihçi objektif olmalıdır. Evet tabir-i caizse "aslanlar kendi tarihini yazıncıya kadar, tarih hep avcılar tarafından yazılacaktır" ancak bu kadar güç'e muktedir'e yakın kimselerin tarihçilik anlayışı bence bilimsellikle örtüşmüyor. Milliyetçiliği ayaklarının altına almakla övünen birisi için bu şekilde törenler yapılması mizansenden başka bir değil.

 
@raskolnikov2

hocam bence güzeldi. tayyib bunu yaptı diye emin ol hiç bir milliyetçi ona oy vermeyecek ama şov amaçlı da olsa bunun hatırlanmasının nesi kötü ki?

siz tam olarak neyi beğenmediniz ben onu çözemedim? tamam kostüm daha iyi olabilirdi ama ne bileyim fena değildi.

yoksa tayyib'in içten içe türk düşmanı olduğunu gayet iyi biliyoruz.
  • dios  (18.01.15 00:30:12) 
Tarih bilim değil, tarih de en fazla bu kadar bilimsel olur. Pragmatik tarih işte. Tüm dünya kafasına göre yazıyor, bu kadar basit. Bilim olsa her yerde aynı şey anlatılırdı, deney yapılamayan şeyden bilim falan olmaz.


  • i was made for you  (18.01.15 00:38:51 ~ 00:43:04) 
@dios


Şahsen ben kafamda bi mantık çerçevesine oturtamıyorum hocam. Belki çok fazla kavramla birlikte düşünüyorum.

Bakınız 2014 yılındaki israil - Filistin savaşında Filistin'de 2bin küsür insan öldü.

Filistin bombalanırken de Mahmud Abas Türkiye'ye gelmişti. Filistin bombalanırken ünlülerin boy gösterdiği bir iftar yemeği verilmişti.

www.magazinsortie.com

www.magazinsortie.com

Hiç samimi değildi.

Bugünkü tablo yine aynı.

i.radikal.com.tr


1 milyar 370 milyonluk bir sarayda arkana üniformalı tarihi figürleri alarak sadece mizansen yaparsın.
Halbuki insanlar ölüyor.
  • raskolnikov2  (18.01.15 00:42:52 ~ 00:43:10) 
Muhtemelen aslanlardan çıkan tarihçiler de objektif olamayacak.


  • istege bagli sigortasiz  (18.01.15 00:43:25) 
1) uzun türkleri de türklüğü de sevmez. niyeti başka.
2) barbar- savaşçı türk imajından kurtulmaya çalışıyoruz, bu olay bu imajı iyice oturtuyor. ne gereği var?
3) o adamlar tarihçi falan değil.
  • titiraprap  (18.01.15 00:56:38 ~ 00:59:29) 
"sırf erdoğan yaptığı için kötü"cülere göre normal bakıyorum ben.

ayrıca tarihçiler objektif olmalı tabii ama ne yapmışlar; murat bardakçı ile erhan afyoncu olmayan bir imaj/tarihi olgu uydurup bunu sırf rte istedi diye mi onaylamışlar? eskiden yok muymuş o tür kıyafetler vs.?
ayrıca olayın filistin'deki ölenlerle ne ilgisi var?
  • m e b  (18.01.15 01:06:04) 
Kültür sanat işi, tarih işi şark kafasıyla ele alınınca böyle komik ve zevksiz oluyor işte. Aslan tarih yazsın da okuyan tavşanı da kendine güldürmesin bir zahmet.

Bu işin aslı şudur. Bin odalı sarayınızın bir odasına zahmet edip türk-islam eserleri toplarsınız. Bir odasına nadir el yazmalarını, tezhipleri, hatları toplarsınız. Bir odasına anadolu medeniyetleri eserlerini toplarsınız. Bunların başına da dil bilen, protokol bilen bir mihmandar koyarsınız. Tören alayından sonra bir oda orkestrası ile Türk modal eserleri dinletisi yaparsınız. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'na güzel bir salon ayırırsınız gelen misafirlerin şerefine akşam türk beşlilerinin bestelerini çaldırırsınız...
Böyle yaparsanız gelen adam mest olur. Hem de sizin tarihinizi, kültürünüzü, sanatınızı yani kısaca medeniyetinizi görür.

Biz sarayın oda sayısını, keneflerini, altın varaklı kadehlerini, bornozlusunu konuşuyoruz ama kimse bu sarayda bir kütüphane var mı onu bile söylemiyor.

Öyle avm'de imza günü yapan popçu ile fotoğraf çektirir gibi salak salak fotoğraf çektirirseniz dünya medyasına 'türk hamamında karşılama' diye başlık atar.
  • johan sebastian  (18.01.15 01:28:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.