[]

Babamın Moralini Nasıl Yerine Getiririm?

konu dışında her cevabınız veya tecrübeniz kabulüm, fakat lütfen espri yapmayın.

Babam aort disseksiyonu nedeniyle ameliyat geçirdi. Her şey birdenbire oldu, hiç hazırlıklı değildik. Çok zor bir ameliyatmış ama çok şükür iyi geçti. Detaya boğmayayım.

Bugün aşırı yorgundum hastaneye erken gidemedim. Bu sebepten görmek için izin alamadım ama annemler görmüş. Yeni uyandırıldı ama ağzında solunum cihazı varmış, burnunda da cihaz vs. vs. İğneden bile korkan bir adam, haliyle çok çok morali bozulmuş. İyileşeceksin, iyi olacaksın vs. her dediklerine kaşıyla gözüyle olumsuz yanıt veriyormuş. Anladığım kadarıyla çok üzgün ve çok korkuyor.

Her yerinde cihazlar bağlı, sinirlenip bunlardan birini çıkarmaya çalışır mı?
Yarın ben de göreceğim inşallah, 1-2 dakika kadar. Nasıl moral verebilirim; iyisin, ameliyat güzel geçmiş dışında ne diyebilirim?

edit: birkaç entry girdim, duyuru cevapladım. Bu durumda adam bunlarla mı uğraşır falan demeyin. pazar gecesinden beri beklemekten başka yaptığım hiçbir şey yok.

 
kendinden emin konuş iyileşeceğine inandığına inansın umarım hemen iyileşir geçmiş olsun

Bu arada iğneden/ölümden korkan adam sinirlenip o cihazları kenara atmaz o cihazlar/ilaçların onu hayatta tuttuğunu bilir.
  • basond  (17.01.15 23:18:12) 
üzgün görünmeyin. çok normal basit bir şeymiş gibi davranın. içeri giren herkes aletlere cihazlara bakıp zaten şok oluyor bunu da babanıza hisserttiriyor muhtemelen. gayet normal hareketlerde bulunun.


  • ground  (17.01.15 23:21:29) 
Geçmiş olsun.
iğneden korkan birinin sinirlenip cihazları çıkarmasına ben de ihtimal vermiyorum. bence yarın morali daha iyi olacaktır. Ben olsam şu gün çıkacakmışsın, şu cihazı falan saatte alacaklar gibi pozitif ama somut şeyler söylerdim.

  • istege bagli sigortasiz  (17.01.15 23:30:49) 
ground+1
kesinlikle şaşkın ya da üzgün görünmeyin. sizin için zor olacak ama böylesi babanızı rahatlatacaktır bir nebze de olsa.
umarım en kısa zamanda iyileşir, geçmiş olsun.
  • eksi sozlugun tatli insani  (17.01.15 23:32:42) 
basond haklı. ölümden korkan insan o tarz bir şey yapmaz. yalnız bırakmayın. olumlu cümleler kurun. ki durum olumlu anlaşılan. önce kendinizi inandırın iyileşeceğine. gözlerine bakıp mimikler yapıp, gülümseyin.


  • silver apple  (17.01.15 23:33:51) 
"ya aynı ameliyattan bilmemkimin babası da olmuş, adam şimdi sapasağlammış" falan desen? yaşanmış örnekler hep daha umut verici olur bana göre.


  • letheavendangered  (17.01.15 23:35:51) 
ha bir de, ameliyat ufacık bir burun ameliyatı bile olsa o narkoz adamı mahvediyor. ben ağlayarak uyanmıştım ve burnum bir daha hiç düzelmeyecek korkusuna kapılmıştım ki babanın öyle olması çok normal. endişelenmeyin çok. en azından deneyin.


  • letheavendangered  (17.01.15 23:38:05) 
kıyamam ya, umarım bir an önce iyileşir :)

sadece senin için değil, yanına girecek her insan için diyorum bunları: iyi olduğuna inanın ve onu da inandırın, içten şekilde gülümseyin, iyileşince yapacaklarınızdan bahsedin umutla. umut yaşatır insanı.

en kısa sürede şifa dilerim tekrardan.
  • devilred  (17.01.15 23:38:23) 
geçmiş olsun. üzgün görünmeyin, hiç bir şey olmamış gibi de olmasın.
her şey yolunda, ameliyat iyi geçti, bundan sonrası kolay gibi umutlu - pozitif yorumlar yapın.

  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (17.01.15 23:40:50) 
herkese çok çok teşekkür ederim.

ben de somut şeyler duymak isterdim ama ne yazık ki pek öyle işlemiyor. mesela ne zaman uyandıracaksınız diye sorduğumda ilaçları kestik ama 3 gün sonra uyanan da var 1 ay sonra uyanan da var demişlerdi.

tablet - telefonluk bir durumu yok henüz, maalesef yoğun bakımda.

neyse teşekkür ediyorum, güzel tavsiyeleriniz ve iyi dilekleriniz için.
  • dokuz numara dort yildiz  (17.01.15 23:52:58) 
Moralli git ama sevgi pıtırcığı olma, adamın kafasını ütüleme umutlu sözlerle. bir kaç olumlu vaka bul ve onları anlat. sıkma ama olumlu dur. dediğim gibi adamcağızı neşelendireceğim diye yılışıklık yapmayın. bende hasta oldum bu hasta için çok aşırı sinir bozucu bir durum.

umarım tez vakitte sağlına kavuşur.
  • dios  (18.01.15 00:44:26) 
Geçmiş olsun, iyileşeceğine inancınız tam gidin. Asıl zor kısmı bitti, artık iyi olacaksın, korkacak bir şey yok deyin. Cihazları önemsemeyin. Çok makine, çok risk diye düşünmeyin. Durumu izlemek, destek vermek için onlar. Zor bir ameliyattan çıktı, anestezikler gerçekten mahvediyor. Biraz umutsuzluğa kapılması normal, sizi de umutsuzluğa düşürmesine izin vermeyin.


  • Lim5  (18.01.15 01:36:32) 
öncelikle geçmiş olsun, ailesi ile birlikte yakın ve sevdiği arkadaşları da ziyaret ederse moral olur, ileriye dönük planlarla ilgili konuşulması (balık tutmak, tavla oynamak vs. gibi eğlenceli şeyler tabii) ve yarın yapacağım bişi var fikri onun moralini düzeltmesinde yardımcı olacaktır diye düşünüyorum.


  • selam  (18.01.15 08:35:47 ~ 08:36:21) 
Sok olup morali bozulmasi normal. Zamanla 'Aaa, olunmuyormus meger' diyecek. Uzgun gorunmeyin, toparlayacaktir.

Bir de ebeveynlerin yumusak karni cocuklardir, ona ihtiyaciniz oldugunu dusunurse kendini guc toplamak icin zorlayacaktir.
  • aychovsky  (18.01.15 09:20:33) 
Editleyemedim. Ihtiyac derken, anlik ihtiyac degil. Yoksa adamda 'bana ihtiyac varken, ben nerelerdeyim' hissi olusmasin. Genel olarak cocuklarinin evde onu aradigini, eksikligini hissettigini bilsin.


  • aychovsky  (18.01.15 09:25:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.