[]

CV'ye daha baska neler eklenebilir?

Selam arkadaslar, iyi geceler herkese.

Herkes asagi yukari cvye neler eklememiz gerektigini biliyor ama ben ekstra olarak ne ekleyebilirimi merak ediyorum. Yani soyle bir arastirma yazisi, bir proje dusuncesi(yarim kalsa,tam olmasa, dusunce olarak kalsa bile), meslekle ilgili herhangi bir konuda detayli bilgi toplama ya da meslekle ilgili ust duzey yetkili biriyle yapilan roportaj tarzi seyler eklenir mi diye dusunmekteyim. Biliyorum galiba sacmalamis olabilirim ama aklima da bunlar geldi simdilik. Ne dersiniz?


 
valla ne eklenir falan bilmiyorum ama araştırmalarım ışığında cv çok kalabalık olmamalıdır. mümkünse tek bir sayfa, güzel ve sade bir grafik tasarıma sahip. o kadar.

benim cv'mde şunlar bulunuyor sadece;

ad-soyad- iletişim bilgileri

kişisel özellikler; sadece bir iki cümle. "yatakta inanılmazım, çevremdekileri hep güldürürüm, bir oturuşta iki ineği yiyebilirim" işte bunun senin mesleğini ilgilendiren hali, azıcık da takım bilincim var, sorumluluk almayı severim sosları falan. bir iki cümlelik bişi, destan yazılmıcak.

mezun olduğu okullar; sadece üniversite yazılı bende. herkes hemen hemen aynı tür okuldan mezun oluyor ilkokulda lisede zaten yazmana gerek yok. yok eğer ted'de özel okulda falan okuduysan yazılabilir belki.

kullanılan programlar; program kullanıyorsan.

bilinen diller;
portekizce - mükemmel
aramice - orta
hititce - başlangıç

şeklinde. okumam şöyle güzel ama konuşulunca anlıyorum ama anladığımı anlamıyorum gibi detaylar vermene gerek yok. sadce mükemmel orta başlangıç vs yazsan yeter.

iş tecrübeleri;

başbakanlık, madagaskar, (2009-darbe)
pişmaniyecilik, öz izmit pişmaniye a.ş. (2000-2009)

bu şekilde.

referanslar;

dayım, başbakan ( 0900 900 90 90)
öteki dayım, rıza sarraf (0555 555 55 55)
diğer dayım, habidik pazarlama aş (0 242 234 23 23)

bu şekilde.

bu kadar. cv'ye şu sertifikam var, şurda şu herifi dinledim, hiking klubune üyeydim öğrenciyken, hoca ahmet yesevi ilköğretim okulu resim dersi sınıf birincisiydim gibi göz yoran, cv'yi okuyacak kişiye "bu ne lan kitap yazmış pezevnk ne okucam" dedirtecek şeyler eklenmez. gerekirse mülakatta sözlü olarak iletilip belgeleri temin edilir sonra.

not: mühendisim. cv ile sadece bir kere işe girdim o da zaten cv'm olmasa da alacaklardı o derece. konunun uzmanı değilim yanı, sağdan soldan duyduklarım bunlar. kendi cv'mi de buna göre hazırladım.
  • harrage  (17.01.15 22:47:33) 
toplantı, roportaj gibi şeyler olmaz gibi geldi bana.

Kabaca bir taslak varsa ekle, onun üzerinden iyileştirmek daha kolay olabilir.
  • burfak  (17.01.15 23:05:01) 
şimdi sen(hepimiz) cv'leri büyük özenle hazırlıyoruz ya cv'ne bakacak olan ik sorumlusunun masasında yığınla cv olacak. O yüzden az yazarak çok anlatman lazım.
Aslında olması gereken her pozisyon, kurum için ayrı bir cv ile başvurmak. ama genelde kariyer.net kullanıldığı için, başvurduğun pozisyonla alakalı belgeleyemediğin bir çalışman varsa bu ilgi ve alakanı önyazıda belirt.

atıyorum x pozisyonuna başvuruyorsun, önyazıda bu alanda kişisel çalışmalarım oldu, şu kişiyle şu yılda şu konu hakkında röportaj yaptım, şurda yayınlandı vs. proje için de aynı şekilde.

eğer mesleğinle alakasız ya da başvurduğun yer ile alakasız çalışmaların varsa çok yönlü veya sosyal olduğunu belirtmek için ayrı bir başlık açabilirsin. ne bileyim mühendissindir ama meb'den müzik eğitmenliği sertifikan vardır bunu yaz tabii ki.
  • ilkot  (18.01.15 00:00:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.