[]

güzel kahve yapma önerileri

gittim mal gibi 3 kiloya yakın kahve aldım. öğütülmüş, çekirdek halinde, aromalı, aromasız, kavunlu bile var la. lakin yaptıklarım pek bir şeye benzemiyor. sütle mi yapayım nasıl yapayım? makinem mi dandik? kaç gr kahve ne kadar su ideal? bu aralar kahve sorularıyla baydım ama starbucks nireee bendeki kahveler niree.

danke.


 
makine ne, kahveyi ne zaman aldın? öğütülmüş olanlar çöp olmuştur zaten.


  • mattiadestro  (17.01.15 20:56:48) 
philips hd7546. öğütülenler dün kavrulup öğütüldü yav, o kadar çabuk tatları gider mi?

kahve kusacam artık ama bozulacaksa daha içeyim şimdi :D

bir de öğütme makinesi aldım kendim öğüttüm ama yine tat olarak aynı gibi geldi.
  • passion rules the game  (17.01.15 20:57:37 ~ 20:59:22) 
sen arkadaş-dost kim varsa topla bir kahve partisi ver de kısmen zayi olmasın bari. Aromalılar hakkında bir şey diyemem ama öğütülmüş olanları buzdolabına kaldır bari, biraz daha uzun tadını korur. Sadece su ile yapabilirsin filtre kahve makinesinde, yapıldıktan sonra zevke göre süt ekleyenler var, tercih meselesi. Tchibo da falan kahve kaşıkları satılıyor istersen alabilirsin ama dolu dolu bir tatlı kaşığı kahve bir kupa kahve için yeterlidir -kahvenin türüne göre sertlik/doyum farkı olabilir elbet-. Sen öğütülmüşleri ilk başta götürmeye bak, çekirdekler uzun süre gider diye biliyorum kavanozda falan ama tam bir tarih ben de söyleyemem.


  • candanag  (17.01.15 21:04:47) 
evdekiler tansiyon sahibi oldu benim bu manyaklığım yüzünden. neyse bir bardak daha içeyim bari. ders falan çalışayım boşa gitmesin.

öğk
  • passion rules the game  (17.01.15 21:05:51) 
çekirdekler bir ay civarı gidiyor. öğütülenler öğütüldükleri andan itibaren bayatlamaya başlıyor. bir iki güne çok acı ve iğrenç olurlar muhtemelen.


  • mattiadestro  (17.01.15 21:08:35 ~ 21:08:53) 
2 hafta demişlerdi bana ya :((

bana amcaa amcaaaa dedileeeer...

öğütülenleri bol bol içeyim bari.


ankara'da olan varsa isteyene benden kahve gelsin alsın sdffsdfsd
  • passion rules the game  (17.01.15 21:12:05) 
Kahve öğütüldükten sonra hava almayacak şekilde saklanırsa yaklaşık 2 hafta bayatlamaz. Kavrulduktan sonra ise 1-1.5 ay sağlam kalır. Ama tabi hiç bi zaman taze öğütülüp demlenmiş tadı vermez.

Kahveleri nerden aldın? Bazı satıcılar lüks görünmesine rağmen çok kalitesiz ürün satıyor. Özellikle öyle aromalılar felan çok kaliteli olmuyor. Muhtemelen arada harman da vardır. Harman kahveden de uzak durmanı öneririm, kalitesiz çekirdekleri elden çıkartmak için bir numaradır.

Güzel kahveye para veririm dersen baristasepeti.com'u öneririm. Kahveleri çok güzel oluyor.
  • Haldamir  (18.01.15 01:18:25) 
coffeenutz.net ve kahvefabrikasi.com 'dan aldım hocam. baristasepetiyle ilgili sözlükteki yorumlar pek olumlu değil de.


  • passion rules the game  (18.01.15 09:46:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.