[]

Tiyatrocuların sahnede mikrofon kullanması

Tiyatroyu oldukça seven biriyim. Gerek özel tiyatrolara gerek devlet tiyatrolarına sık sık gitmeye çalışırım. Yalnız bir durum var ki oyun ne kadar güzel olursa olsun sanatçılardan biri sahnede mikrofon kullanıyorsa oyundan bir anda soğuyorum. Ses sisteminin kötü olmasından vs. değil, onun içine mikrofon girince oyuna karşı olan bütün ilgim kayboluyor.

Geçenlerde Genco Erkal'dan "Bir delinin hatıra defteri" oyununu izledim. Genco Erkal'ı ve oyunu/hikayeyi çok sevmeme rağmen Genco Erkal'ın sahneye mikrofonla çıkmasından dolayı oyundan o kadar fazla zevk alamadım. Sanki benim için bütün büyüsü, güzelliği dağılmıştı.

Bu sadece bende mi oluyor yoksa sahnede mikrofon kullanılmasını sevmeyen başkaları da var mı?

Teşekkür ederim.

 
aynı fikirdeyim. konser değil sonuçta.


  • take me rufee2  (17.01.15 15:51:33) 
Kulak mikrofonları var mis gibi, zorunlu durumlarda onları kullanabilirler. Bence de rahatsız edici.


  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (17.01.15 15:57:23 ~ 15:58:42) 
İşin içine mikrofon girince oyunun doğallığı yok oluyor; sinemaya gitmiş gibi oluyorsun ama kullanımı da illa ki zorunluluk nedeniyle oluyordur.


  • angelus  (17.01.15 15:58:12) 
bence tiyatrocu da tercih etmez ama spor salonunda klasik konser verilen bir ülke burası, akustik filan hak getire.


  • Sarix  (17.01.15 15:58:47) 
Kullanılmasına gerek olmasa daha iyi tabii. Ama denildiği gibi akustikten kaynaklanabiliyor sorun. Bu yüzden oyuncu tercih etmese bile kullanabiliyor. Çocuk oyunlarında da genelde kullanılır mikrofon.

Bir de Genco Erkal artık 77 yaşında el insaf. Sesini salonun en arkasına kadar duyuramama ihtimalini yok ediyor böylece.
  • mutlusismankedi2015  (17.01.15 16:34:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.