[]

doğrusu glayöl mü, glayör mü?

glayöl, kılıç çiçeği, gladiolus. ben doğrusunun glayöl olduğunu biliyorum. halk arasında glayör olarak yanlış bilenler de olabilir. vardır, olabilir. bir çiçekçi bu çiçeğin adının glayöl olduğunu bilmez mi? bu çiçeğin ismi çok bir kurumsal çiçeksepeti.com' un kendi sitesinde hem de pek çok kez glayör olarak yer almış.2.linkte görebilirsiniz.

bu arada aklıma takıldı, siz ne olarak biliyorsunuz bu çiçeğin adını?

www.nedirvikipedi.com

www.ciceksepeti.com

 
"Glayor"

"gladiolus"dan geldiğini tahmin etmekteyim, glayör değil de glayor olmalı.
  • mrvengeance  (17.01.15 11:33:25) 
fransızcası glaîeul.


  • oinone pe  (17.01.15 11:39:09) 
tdk'da glayöl diye geçiyor. bu tip durumlarda hiç düşünmeyip tdk ne demişse onu kullanıyorum ben. fransızcasının da glaîeul olduğunu düşünürsek gönül rahatlığıyla glayöl diyebiliriz. glayör de galat-ı meşhur mu diyosunuz, ondan herhalde.

ha bana sorarsan ben bu çiçeğin adını ilk kez duydum açıkçası, glayöl diye çiçek mi olurmuş. gerçi güzel çiçekmiş, gördüm sanki bundan. kesin bizimkiler kendi icat ettikleri saçmasapan bir isim söyledi diye bilmiyorumdur.
  • der meister  (17.01.15 11:41:54 ~ 11:42:24) 
der meister, erkeklere gönderilebilen bir çiçek aynı zamanda, aklında olsun.


  • oinone pe  (17.01.15 11:45:17) 
Glayöl kesin bilgi.
Zamanında gılayör diye gidip müthiş güzel aranjman yapan bi çiçekçi abiden azar işitmişliğim var.

  • battal gemalmaz  (17.01.15 12:06:41) 
ee peki çiçeksepeti.com' un bunu bilmesi gerekmez mi? neden sitelerinde öyle yazıyor?


  • oinone pe  (17.01.15 12:12:44) 
bilmeleri gerekir glayölü. yazanı da denetlemiyor demek. aklıma kameriye yerine kamelya diyenler geldi şimdi.


  • tedirginlik hucresi  (18.01.15 04:59:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.