[]

İstanbulda İşe Yakın Eve Oturmak?

Evim avrupa yakasında: kira 900
işim anadolu yakasında

metrobüs ve metro güzergahlarına yakın olmadığı için kendi arabamla işe gidip geliyorum.

araçla günde ortalama 50 km'den ayda nerden baksan minimum 1000 km yapıyorum.minimum yakıt masrafı 350
köprü geçiş ücreti 70 TL
günde yaklaşık 3 saatim köprü trafiğinde geçiyor.
sabah erken kalkmak zorundayım, akşam ise daha çok trafik oluyor

işe yakın yerde ev buldum 10 dk yürüme mesafesinde, kirası 1100 TL.

Sıkıntılar:
--------------
1)eşimin işi net değil sözleşmesi bitecek, ve yeni iş arayacak, ve mecburen yeni eve yakın yerde olması gerekecek, ya da servisi olmalı ki aynı sıkıntıları o da yaşamasın. dolayısı ile iş bulması zorlaşacak.
2) mevcut evimde kontratın bitmesine daha 2,5 ay var, ev sahibi uzlaşmassa gereksiz kira ödeyecem
3) 7 aylık evli biri olarak o kadar yeni eşyanın nakliyesi vs gözümde çok büyüyor :/


Siz olsanız taşınır mısınız? yoksa yorucu da olsa bu lanet şehrin düzenine devam mı ?

 
günde üç saat yol çekilmez. nereye kadar böyle gideceği de belli değil üstelik. bence taşının, düzeninizi şimdikinden daha sağlam şekilde yeni şartlar üzerine kurarsınız.


  • devilred  (17.01.15 00:29:01) 
şöyle ki, zaman çok değerli bir şey hocam. ki maddi olarak da zaten yakıt ve geçiş ücretinden falan kurtulacaksınız. baktığınız evin yeri de çok kötü değilse, taşınmayı düşünün derim ben. günde 3 saat, kaybetmek için çok uzun bir zaman. nakliye ve taşınma da uğraştırıcı tabi ama en fazla 1 hafta uğraşırsınız. sonra düzene girer zaten.


  • dysgenics  (17.01.15 00:31:37) 
işin ve şimdiki evin lokasyonu önemli. eğer bunlar toplu taşıma sistemlerine (marmaray ya da metrobüs gibi) yakınsa hiç uğraşma rahat rahat otur. bir de ufak ayrıntı. anadolu yakasında oturup avrupa yakasında çalışmak var. günlük yol-trafik miktarını rahatça iki katına çıkarır.
ha, dersin ki zaten onlar olmadığı için araba kullanıyorum. o zaman taşın tabii.

  • tururo  (17.01.15 00:36:22 ~ 00:37:22) 
Motosiklet al, trafikten kurtul hatta bir yere gitmekten zevk al, yakıt maliyetin de 100 Liraya düşsün. Motosiklet alamam dersen ve evin ya da işinden birisi metro/metrobüse yakınsa sadece diğerine ulaşmak için araba kullan. Mesela evden metrobüs durağına arabayla gidip metrobüse/metroyla işe gitmek gibi. Günde 3 saat dediğin tek yönde bir buçuk saat ise İstanbul için sıradan bir zaman sayılır. Ben arabayla çıktığımda o günümü trafikte geçirecekmiş gibi varsayıyorum artık.


  • slayerrr  (17.01.15 00:39:45) 
istanbulluların halinden biz anlamayız ama ben 3 saatte buradan memlekete giderim, o da bayramlarda filan...bizde durum bu :)
ev sahibi zlaşmazsa 2 ay sonra taşının derim, uzlaşırsa ne ala. eşiniz için de şimdiki yeriniz acaip iyi konumda ve etrafında çok iyi iş bulunabiliyorsa bilemiyorum şu andaki oturduğunuz yer çok mu süper konuma sahip ki? sonuçta eğer yolu az olsun diyorsanız illa ki oturduğunuz her yerin belli bir kapasitesi var iş bulmak açısından, değil mi? niye zorlaşacak onu anlmaadım.
3. nokta önemli iyi nakliyeci filan lazım onu ciddiye almalısınız. yeni evleneceklere hep söylüyorum sosyal mesaj içerir: kendi evinizde oturmayacaksanız gözünüzü seveyim fazla eşya almayın. mahvoluyor o eşyalar...
  • niye ama  (17.01.15 00:41:34) 
Günde 3 saati yolda harcamak çok kötü, bütün hayatınızı hatta akıl sağlığınızı etkiler. Sırf bunun için bile taşınılır.

Eğer şu anki lokasyonunuz eşinizin iş bulması için daha avantajlı değilse aynı problemi mevcut evinizde de yaşayacaksınız zaten.
  • johan sebastian  (17.01.15 00:43:39) 
5 ay daha sabret sonra karar ver.


  • uzdeniz  (17.01.15 00:47:21) 
ev hangi semtte iş hangi semtte tam olarak?
bir de 1000 km ye 350 tl çok yakıyormuş ya ben 1000 km ye max 200 tl yakıyorum.
ben olsam eşimin iş durumunu beklerdi o sürede kira sözleşmesi de biterdi ona göre hareket ederdim. ama imkanlar uyarsa kesinlikle taşınırdım
  • sta  (17.01.15 01:00:03) 
taşin. yanlis anlama ama trafigin buyuk bolumunu eviyle isi arasinda boyle uzak meshafelerde oturan insanlar olusturuyor.


  • seljax  (17.01.15 01:31:37) 
Eşini bekle bence.


  • turkuaz  (17.01.15 15:16:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.