[]

almanya turistik vizesi cumaya kadar istenen belgeleri nasıl toplamak

arkadaslar bu cumaya kadar turistik almanya vizesi almam lazım ne yapmam gerekiyor acil,
istenen belgeleri en cabuk nasıl toparlar randevu alabilirim ve vizeyi alabilirim?
telefonla ulasamiyorum konsolosluğa,adım adım anlatabilecek birisi var mı?
çok saolun

asagıda bir suru belge yazılı ben de imza sirküleri yok.beyanname yok vergi levhası yok beyanname yok (beyanname ne demek?)vs..kira kontratı var bankada mevduat hesabım var.kamuda calisiyorum isyerimden izin belgesi isterse isyerimin haberi olmadan gitmek istiyorum.bu belge olmazsa olmaz mı?

1. [ ] evraklar şahsen teslim edilmeli
2. [ ] 1 adet schengen vizesi başvuru formu
3. [ ] varsa, eski pasaportlar sunulmalı
4. [ ] en az 6 ay geçerli pasaport
5. [ ] 1 adet beyanname
6. [ ] 2 adet biometrik vesikalık resim
7. [ ] davet eden kişiden, turistik davetiye aslı ve fotokopisi
8. [ ] tüm schengen ülkelerinde geçerli, seyahat ve sağlık sigortası aslı ve fotokopisi.
9. [ ] toplu nüfus kayıt örneği aslı ve fotokopisi
10. [ ] maddi ve mali durumu gösteren tüm evrakların aslı ve fotokopisi
11. [ ] 6 aydan eski olmayan, ticaret odası kaydı veya faaliyet belgesi aslı ve fotokopisi
12. [ ] ticari sicil gazetesi aslı ve fotokopisi
13. [ ] başvuranın kaldığı eve ait tapu veya kira kontratı aslı ve fotokopisi
14. [ ] imza sirküleri aslı ve fotokopisi
15. [ ] vergi levhası aslı ve fotokopisi
16. [ ] sağlık karnesi veya bağkur yazısı aslı ve fotokopisi
17. [ ] vize işlem ücreti, 60 euro dur

 
vergi levhası fln işyerleri için siz sanırım bireysel başvuru yapacaksınız.
cumaya kdr evrakları toplasanız bile vize alabilir misiniz bilmiyorum ama vize başvuru formunu doldurmalı, istenen evrakları da topladıktan sonra telefon ile randevu alarak başvuru yapılıyor.

  • pegasos  (11.08.09 17:05:36) 
Umudunu kırmak istemem ama 3-4 gün içinde Almanya'dan turistik vize almana imkan yok gibi. Alman Konsolosluğu turistik vize için randevuyu genelde 1 hafta kadar sonraya veriyor randevudan sonra da vize çıkması 2 gün kadar sürüyor.


  • denizsabuncu  (11.08.09 17:20:47) 
once is bankasına yanlıs hatırlamıyorsam 20 lira yatırıyorsunuz ve size bir sifre veriliyor, ertesi gun telefon edip o sifreyle randevu alıyorsunuz. bankaya yatırmak yerine kredi kartıyla islem yaparsanız bir gun beklemeye gerek yok telefonda slipi cekip hemen randevu veriyorlar. randevu alırken teslim edilecek evrakları ayrıntılı olarak not alıyorlar ve en iyi ihtimalle bir hafta sonraya randevu veriyorlar. o yuzden evrakları net belirtmek gerekli diyelim davetiye getiriceginizi soylediniz ama goturmediniz kabul edilmiyor. davetiyenin de bilmem nerelerden onaylı olması gerek o benim basıma is acmıstı mesela eksik evrk diye geri gonderdiler tekrar ugrastım falan gidemiyordum nerdeyse. ama 3 gunde almak mumkun degil. en az 10 gun alır.


  • fakakte  (11.08.09 18:47:06) 
işyerinden habersiz gidiyorsan vize alman zor. sonuçta iş yerinden izin aldığını kanıtlar bir yazı istiyorlar. sen işine haber vermeden kaçarsan geri dönüp dönmeyeceğin konusunda şüphelenirler haliyle.


  • murtilli  (12.08.09 11:19:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.