[]

Yavru Kedilerin Yaramazlıkları

Sorum şöyle: Yavru kedilerin elektronik cihazlardan, prizlerden ve benzeri hassas ve tehlikeli aygıtlardan uzak durması için, onlara hiç yaklaşmamaları için bildiğiniz bir yöntem varsa alırım bi dal...

Sirkeyi denedik fakat her gün yenilemek gerekiyor, kokusu azalınca aynen saldırıyorlar ve ev de bayağı iğrenç kokuyor. başka bir şey arıyorum. kokusunu ben duymayayım ama onlar duysun ve bir süre kalıcı olsun. bir sprey duymuştum fakat onun da evde böceklenmeye yol açtığını söylemişti bir tanıdık. bu nedenle iyi bir marka önerilerinize açığız.

Teşekkürler şimdiden.

 
sert bir şekilde "hayır!" deyip, aynı sırada elinizi çırpıp rahatsız edici bir ses çıkarmayı denediniz mi? biz bu şekilde eğittik kedilerimizi.

bir de priz koruyucu kutular ve kabloları bir araya toplayan zımbırtılar var. koçtaş gibi yerlerden alınabiliyor. onlar da işinize yarar.

spreylerin işe yararlığını hiç bilmiyorum. enerjilerini atmaları için tırmanma evleri, direkleri ve oltalı oyuncaklar, minik hışırtılı kumaş oyuncaklar da alabilirsiniz.

o prizlere ve kablolara sarma durumları biraz da can sıkıntısından oluyor. tam oyun zamanları şimdi
  • m e l t e m  (16.01.15 23:25:52) 
Hayvanları uzaklaştırıcı get off spreyler var, deneyebilirsin. Ama ben denedim, bi boka yaramıyor, belki senin kedilerde yarar.


  • buff  (16.01.15 23:26:03) 
"hayır!" diyerek mutfağa girmemelerini sağladım ama bazen ben fark edip "hayır!" diyene kadar televizyonun, oyun konsolunun, uydu alıcısının üstüne çıkıyorlar. oda yasaklamak istemiyorum fakat mesela gece ben görmediğim zaman yahut da ben odada olmadığım herhangi bir zaman bir şeylerin tepesinde gezmeleri hem hoşuma gidiyor hem de beni korkutuyor. bu nedenle sormuştum. korkutacak şeyler yapmak istemiyorum, fıs fısla su sıkmak falan gibi. zaten daha yeni yeni güven duymaya başladılar. iki kelimeye yoğunlaştık severken ve onaylarken "aşkım" kızarken ya da yasaklarken ise "hayır!" :) ama henüz çok minnoşlar ve de büyüyene kadar evdeki cihazları onlardan, onları da elektrik ve benzeri tehlikelerden korumak için soruyorum. çok teşekkür ederim yanıtınız için kedilerinizle mutluluklar dilerim. ben şu spreyi ciddi ciddi öğrenmek istiyorum. inşaallah bir bilgi veren çıkar bu konuda da.


  • yattara valli  (16.01.15 23:31:00) 
@buff siz nasıl çözdünüz bu durumu?


  • yattara valli  (16.01.15 23:32:35) 
yavru kediler bir süre kablo ve prizlere sarıyorlar, sonra geçiyor.

çok fazla ilgi gösterirseniz oyun haline getirme riski var. en basiti uzatma kablolarının priz kısmını bir ayakkabı kutusundan falan geçirmek. bu şekilde geçici çözümlerle atlatabilirsiniz, sadece bir dönem böyle yaramazlıkları oluyor.

ayrıca açma kapama düğmesi olan uzatma kablolarını tercih edin. ben yetişkin kedilerim için bile gece yatmadan açıktaki prizlerin düğmesini kapatırım illa.
  • lily briscoe  (16.01.15 23:36:28) 
herkeselere çok teşekkür ederim. ayakkabı kutusu iyi fikir. açıkta duran elektronik cihazlara da artık yavaş yavaş öğretecez yaklaşılmaması gerektiğini demek ki:) gıdılarını yediğim kedilerinizi öpün benim için. varolun.


  • yattara valli  (16.01.15 23:41:37) 
vicks krem de uzak tutuyormuş kedileri, onu da deneyebilirsiniz


  • sen olmayan cocuk benim  (16.01.15 23:44:39) 
Benimkilerin öyle aygıtlara saldırganlığı yoktu, halıya işeme durumları vardı onun için kullandım spreyi.
Tam anlamıyla çözebildiğimi de söyleyemem. Kedileri olduğu gibi kabullendim diyeyim.

  • buff  (17.01.15 00:10:44) 
limon kolonyasından da nefret ediyorlar ama tabi bir süre sonra geçiyor kokusu.


  • physcos physcos  (17.01.15 00:23:27) 
tüm kedi severlere konuyla kısmen alakalı ekstra bi hatırlatma:

elektrik kesildiğinde mum falan yakarsanız ekstra dikkatli olun. hiç anlamıyor maloşlar. anında tüyleri tutuşuverir. o panikle kaçarlar tutamazsınız da. yangın bile çıkabilir evde.
  • mobilemob  (17.01.15 00:27:08) 
sert bi şekilde "ŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞ!!!!" yapınca da işe yarıyor. bir sese şartlamanız lazım hayır yerine güçlü bi şekilde şşşşşşşşşş derseniz daha çok dikkate alıyorlar.

bu arada kedi/köpek'lere elinizle kesinlikle hafifçe bile olsa vurmayın. sizden ve elinizden korkuyorlar sonra. şimdi tabi yavru kediye vurulmaz ama biraz daha büyüyünce gazete kağıdını rulo yapıp hafifçe poposuna vurabilirsiniz yanlış yaptığı durumlarda. çok canını yakmayın tabi. sadece bunun bir uyarı olduğunu anlasın. hayvan eğitiminde gazete rulosunun önemi büyük :)
  • eskiden sizofrendim simdi iyiyiz  (17.01.15 00:56:15 ~ 00:57:02) 
hizliresim.com

tüm yorumlar, öneriler ve cömertçe paylaştığınız tecrübeleriniz için sonzuz teşekkürler ederiz... :)
  • yattara valli  (17.01.15 01:04:09) 
Benim kedim sağır, el cirpmadan bagirmadan falan anlamıyor. O an atlayıp gitse de sonra tekrar ediyor. Şarj aleti, kulaklık falan bırakmadı en son geçen ütüyü, lambayı falan yiyordu. Repellent spray yazan ürünler var petshoplarda ama bildigimiz limonlu bulaşık deterjani kokuyor, bizimki hiç umursamadı. Acı sos daha etkili.


  • Lim5  (17.01.15 01:40:49) 
sirke kokusundan tiksiniyordu benim kedim sirkeli yağ sürüyor ve koli bandı yapıştırıyordum ben de deneyin isterseniz


  • insaniz iste  (17.01.15 02:42:08) 
çok fazla cevap var diye okumadım yazılmış olabilir. bantı yapışkan yüzeyi dışa gelicek şekilde iki ucunu birleştirerek uzak durmasını istediğiniz şeye yapıştırın. bantın tüylerine yapışmasından hoşlanmıyorlar.


  • d for domates  (17.01.15 05:41:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.