[]

sahiplendiğim kedinin eski sahibi

Merhabalar. Bundan yaklaşık 3 ay önce bir kedi sahiplendim. Sahiplendiğimde 4 aylıktı şimdi 7 aylık ( 4+3=7 :d ). Sahiplendiğim kişi bi arkadaşımın tanıdığıydı. Kedisi yavrulamış ve yavruları dağıtmışlar. En son iki kedicik kalmış. Arkadaşım da benim kedi sahiplenmek istediğimden bahsetmiş ve sonuç olarak gidip iki kediden birini sahiplendim, şu an gayet mutluyuz.Sahiplendiğimde hiçbir aşısı vs. yoktu, bütün aşılarını da ben yaptırdım.
Şimdi sorun şu. Kediyi sahiplenirken eski sahibi kediyi ne kadar sevdiğinden, kedinin elinde doğduğundan falan bahsedip ağlamıştı. Gayet normal bir şey. En son kediciği alıp götürürken de ağladı. Bu durum kendimi kötü hissetmeme neden olmuştu. Sanki kediyi zorla sahibinden ayırıyor gibi hissediyordum.
İlk zamanlar bana kedinin bebeklik fotolarını falan attı. Benden de yeni yuvasındaki hallerini çekip atmamı istedi, ben de çekip attım. Ne zaman istersem kendisini arayabileceğimi ve kediyle ilgili sorular sorabileceğimi söyledi. Sonrasında bikaç defa daha konuştuk.
Az önce tekrar aradı. Kedi nasıl diye sordu, ben de gayet iyi durumda olduğunu söyledim -ki gerçekten iyi baktığımı düşünüyorum. Kediyi çok özlemiş, videolarını falan izleyip ağlamış yine. Ben de üzüldüm tabi haliyle.
Tatil olması sebebiyle kediyle beraber ailemin yanına geldiğimi söyledim, keşke bana bıraksaydın dedi. Ben de okul başladığında istedikleri zaman gelip görebileceklerini söyledim. İlk fırsatta geleceğini söyledi, konuşma sona erdi.
Sizce neden böyle yapıyor ? Tamam kediyi çok seviyor olabilir, ama bu durumun beni üzebileceğini düşünemiyor mu ?
Öğrenci olduğumdan veya gözü beni tutmadığından dolayı bana güvenmiyor olabilir mi ? Belki de en başta bana vermek istemedi ama kibarlık olsun diye de söyleyemedi bilemiyorum.
Her ne olursa olsun ben bu kediyi çok seviyorum ve ister istemez eski sahibinin bu tavrı bana kötü bir şey yapmışım hissi veriyor.
Sizce çok mu abartıyorum ? Böyle bir durumda ne düşünmeliyim ?

 
Sallama yahu.

Üzerine düşündüğün kabahat.

Çok duygusal de, geç.
  • KaraSakall  (16.01.15 19:48:40) 
olayın sana güvenmemek değil de kediye hakikaten bağlanmak olduğunu düşünüyorum. benim de yavrular elime doğduğum andan onlara çılgınca bağlıyım :) ama böyle yapmaması, daha doğrusu bu durumun seni üzeceğini düşünebilmesi konusunda haklısın.
eğer kendisi ile hemen yüzleşmek istemiyorsan, laf arasında diğer kedileri de sorabilirsin. "diğer kedicikler nasılmış? onların keyfi yerinde miymiş?" gibi sorular sorup tepkisini ölçebilirsin, ki bir bakalım sadece sana mı böyle davranıyor.

  • inevitable loser  (16.01.15 19:52:26) 
kedisine duyduğu özlemden dolayı yaşadığı duygu yoğunluğunu kediyi verdiği kişiyle paylaşması son derece doğal bence. ağlamaklı hale gelecek duygu durumuna en iyi siz empati yapabilirsiniz haliyle. bu haleti ruhiyeyi sizinle paylaşmayı tercih etmiş olabilir.

size güvensizlik içinde olup olamayacağı konusunda kesin fikir beyan etmek yanlış olacaktır pek tabii ama bu olasıdır.

lakin hayvanları barındırma isteğimizdeki temel nokta yine hayvanların iyi durumda olmasını istemekse eğer, annelikte olduğu gibi bir yavruya "sahip" olup onu yetiştirme güdüsü çıkış noktası değilse ya da öyle olmamalı diye düşünülüyorsa kedinin önceki sahibine "bu üzüntü verici durumun son bulması için kediyi geri alabilirsin" teklifi yapılabilir.

kişi bu teklife olumsuz yanıt verirse eğer uygun bir dille "o zaman lütfen benim de üzüntü duymama vesile olan bu sorgulamalarını bırak ve kedinin güvende olduğunu bil" kabilinden bir konuşma yapılabilir.
  • secim  (16.01.15 20:04:07) 
sizi tanımıyor. öğrenci olup olmamanız mühim değil. sonuçta ne şartlarda olduğunuzu bilmediği için, kedinin durumundan emin olamıyor. aynı şekilde bir kedi sahiplendirdik annem ile. annem, birkaç defa kontrol etti, kediyi özlediğimizi belirtti. kediyi sahiplendirdiğimiz kişi bizi evine davet etti fakat görürsek ayrılamayız diye hiç görmeyelim dedik. siz telefonda ona iyi baktığınızdan biraz bahsedin, mama olarak ne verdiğinizden, bugün şunu yaptı kerata vs... gibi bi olay da anlatırsanız içi rahat edecektir.


  • mellifica  (16.01.15 20:22:01) 
gözün tutmadıysa vermeyeceksin hayvanı bu kadar. veya çok seviyorsan yine vermeyeceksin.

verip de bir de üstüne ağlayıp zırlamanın anlamı yok. insanların üstüne düşmenin de anlamı yok.

iyi bakıldığını merak etmesine gerek olmadığını söyleyip iletişimi keserdim ben olsam.
  • lily briscoe  (16.01.15 20:30:08) 
Fazla duygusal. Benimkinin eski sahibi de çok üzülmüştü, birkaç kere fotoğraf koydum facebooka. Yastigina yatmış huzurla uyurken, tatile giderken, film izlerken vs. temalı. İçim rahat iyi ki size vermişim dedi. Sen de içinin rahat etmesini sağlayacak bir şeyler gösterirsen anlar.


  • Lim5  (16.01.15 20:48:00) 
tuhaf gelebilir ama insanlar "ellerine doğan" kedilerle ebeveyn-evlat ilişkisi kurabilirler. bahsettiğim yavruyu kucağa alıp sevmek değil, sütünü hazırlayıp biberonla içirmek her gün düzenli olarak çişini yaptırmak v.b. eski sahibi anladığım kadarıyla bunu yaşamış. eğer kadınsa o ufaklığı evladı gibi görebilir. o kişiyi kedinin eski sahibi değil de ebeveyni gibi düşünün...


  • tururo  (16.01.15 20:59:03 ~ 21:00:01) 
@mellifica haklsın ama kimsenin kediyi aldığı kişinin içini rahat ettirmesi gibi bir borcu ve yükümlülüğü olmamalı. kediyi verecek kişi hissettiği bu ağır sorumluluğu düşünerek ona göre insan seçmeli. yüzüne karşı güvendildiği söylenip canlı emanet edilen kişiye sonrasında ap açık yoklama çekmek saygısızlıktır. bu kontrol, kedi verilen kişiyi rencide etmeden yapılabilir. vermiş olduğun misafirlik örneği iyi mesela.


  • secim  (16.01.15 20:59:04) 
kadınlar biraz daha duygusal oluyor bu konuda. kedinin eski sahibinin durumu o şekilde. kedinin iyi olduğundan emin olunca aramalar kesilecektir. gelsin, evde bi görsün. bizim durum biraz daha farklıydı, kedi biz verdikten sonra rahatsızlandı ve verdiğimiz kişiler deneyimsiz olduğu için bizi aradı, biz de kedinin iyileşme sürecinde bi kaç defa aradık.

kendinizi hesap veriyor gibi görmeyin. hayvanseverler arasında bu gibi şeylerin lafı olmamalı bence.
  • mellifica  (16.01.15 21:18:42) 
@mellifica çok sevmesini ve bu yüzden arayıp hal hatır sormasını anlayabiliyorum. ama bana ağladığını söylemesini anlamsız buluyorum.


  • monty python  (16.01.15 22:19:08) 
Ağladığını söylemesi bence de düşüncesizlik olmuş.

Sana karşı bir güven sorunu yaşamıyor bence ama kediyi sahiplendirdiği için, kendisini onu terk etmiş gibi hissediyor ve bundan dolayı üzülüyor olabilir.
  • m e l t e m  (17.01.15 14:43:35) 
@trumanshow laf arasında da olsa söyleyemem öyle bişey ya. kadın gerçekten iyi niyetli, evime gelince vereceği tepkilere göre hareket edicem. yapabileceğim bişey yok.
geri vermeyi tabi ki düşünmüyorum.

  • monty python  (17.01.15 17:25:40) 
Annem çok hastaydı. Kanser tüm vücuduna yayılmıştı, karaciğer dahil. Kaşıntısı da oluyordu yer yer, kedimizden olma ihtimali de vardı ve ilan açtım iki kere. İkisinde de verebileceğim insanları seçip ayırdım ama veremedim kimseye. Annem iyileşince yukarı çıkartırım diye evin bahçe katında tutup anneme yaklaştırmadım. En son hastaneye acilden giriş yaptık ve on dokuz gün yoğun bakımda kaldıktan sonra gitti anneciğim, iki ay oldu.

Yurtdışında yaşıyorum, gelirken yanımda getirmek istiyordum ancak bir kedi de burada var, ev 50m2. Taziyeye gelen bir ahbabın kızıyla gönderdim. Bir ay oldu vereli ve hemen hemen her gün keşke getirseydim diye pişmanlık duyuyorum. Kızla arada mesajlaşıyoruz, sağolsun o da şöyle yaptı böyle yaptı anlatıyor. Asla geri almayı aklımdan bile geçirmem ve ona çok iyi baktığna eminim.

Hasılı güvenmediğini zannetmiyorum ve lütfen üzülme, bişey olmaz, anlat sorduklarından. Ben bizim kızı darladığımı sanmıyorum ama senin yazdıklarını okuyunca karar verdim dikkat edeyim, çok sormayayım.

***Gerçi aynı şey olmayabilir, sizin kedi sahibiyle önceden tanışıklığınız yokmuş, bunlar bizim aile dostlarımız ve sadece kediden konuşmuyoruz.
  • buhurumeryem  (18.01.15 16:20:13 ~ 16:28:27) 
belki etik olmaz ama ben olsam kediyi bir süreliğine de olsa bırakmazdım bu durumda. ben de bir başkasından sahiplendim ve sahiplendiğim kadın da arada yazar bana, nasıl olduğunu sorar, fotoğraf ister. bazen de o sormadan ben gönderirim çünkü fotoğraflarını görünce mutlu oluyor, sık sık da "çok iyi bakıyorsun ona belli, içim rahat." diyor. eğer o istese birkaç gün kedimin onda kalmasını, izin verirdim. bunu da bu konuda ruh hastası kıskanç şirret olmadığımı göstermek için anlattım. :D ama bu anlattığın durumda kadının gerçekten geri vermeme olasılığı var gibi geldi bana. o yüzden bence iyi ki gelip görebileceğini söylemişsin, çok istiyorsa sen varken görsün. zira olay sadece öğrenci olduğun için sana güvenmeme olsa birkaç kere konuşup kedinin iyi olduğunu gördükten sonra bu hallerinin azalması gerekirdi.
belki de kuruntu yapıyorumdur, amacı sadece bir görmektir ama iyi baktığını görmesine rağmen bu konuda bir şey söylemeyip sadece fotoğrafların video'ların onu ne kadar üzdüğünden bahsedip ağladığını söylüyorsa bu sana haksızlık bir defa.

  • love my way  (19.01.15 10:10:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.