[]

almanyada gezilecek yerler vs.

Bu sıralar almanyadayım. ailemin yanında. ilk defa geliyorum. Hannover yakınlarındayım. nereleri gezmemi tavsiye edersiniz. bir hafta çıkıp bikaç şehir gezmek istiyorum. ne kadar para alayım yanıma? otellere önceden rezervasyon yapayım mı? yoksa rahat boş yer bulur muyum? malum ocak ayı, dışarda kalamam.




 
berlini gezin. başka git denilebilecek çok bir yer yok almanyada.


  • fayfim  (16.01.15 15:46:45) 
Heidelberg'e git. uzak sayılır ama git.. Peineye gidersen amcamlara selam söyle.


  • dokuzonbeş  (16.01.15 15:46:48) 
size yakinligina gore sirali: bremen, hamburg, magdeburg ve berlin


  • vudin  (16.01.15 15:55:32) 
Sana en yakin güzel sehirler Berlin ve Hamburg. Otel konusu rahat, kis mevsimi oldugu icin otel bulmakta zorlanmazsin. Berlini gezmeden önce internetten arastir, yoksa berline sokakta kesfedeyim dersen cok zorlanirsin, özellikle kis mevsiminde. cünkü berlinin yerlilerinin takildigi mekanlar biraz underground, ve disardan pek gözükmeyen mekanlar. Sokaklar da bombos mevsim nedeniyle. Disardan bakinca "berlin dedikleri bu muymus? hicbirsey yok dersin" mekanlari bilmeyince. Onun disinda standart turistik yerlerini gezebilirsin.

Para olayi senin gezme tarzina bagli. Hostel (gecelik 10-20€), alternatifi otel (gecelik 20-70€) gibi. Ulasim almanyanin en kazik tarafi. Mitfahrgelegenheit veya blablacar Hannover-Berlin arasi 20-30€ gibidir, local trenlerle 25-35 euro arasi patlar, Hizli tren 50-100€ arasi patlar.

Dortmund a gitme, hicbirsey yok fabrikalar felan. Bremen güzel ama 1 günde gezersin bitirirsin. Hamburg güzel, denizi var, almanlar hep Berlin mi güzel Hamburg mu diye tartisir. Heidelberg güzel, tarihi bir sehir, ama sana uzak. Münich de bu mevsimde bisey bulamazsin, daglarina cikman lazim, kar felan. Kiel kuzeyde balikci sehri, bu mevsimde rüzgarilidir. goo.gl var birde baltik denizinde bir ada, kücük balikci köyü, orasi da bu mevsimde soguk ve rüzgarlidir.
  • emrahday  (16.01.15 16:41:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.