[]

niye kimse öğrenciye taksit yapmıyor? :(

gün geçmiyor ki telefonumun kırıklığı üzerinden soru sormayayım ama maalesef soracağım.
yeni telefon almak istiyorum ama hiçbir yer öğrenciye krediyle telefon satmıyor. teknosa'ya gidiyorum, adam tipimi beğenmemiş olacak ki "o depoda yok.", "o telefondan kalmadı." diyor. oysa sergide duruyor öylece.
vatan, öğrenciye kredi vermediklerini söylüyor. keza carrefour da akbank ile anlaşmalı ama onlar da öğrenciye kredi vermiyormuş.

ne yapayım ben?

 
kredi vermekle kredi kartıyla işlem yapmanın farkını bilmeye öğrencilere taksitli ürün satmamaları normal. pahalı, akıllı bi telefon almak zorunda değilsin. basit bişey al.


  • tepedeki psychedelic adam  (16.01.15 15:04:30) 
@jugador & @tepedeki psychedelic adam: teşekkür ederim aydınlattığınız için. çok güzeldi cevaplarınız. dediklerinizi hiç düşünememiştim.


  • m e b  (16.01.15 15:14:45) 
@want2die: aslında güzel mantık :))


  • m e b  (16.01.15 15:15:30) 
şurada paran yoksa alma diyenleri anlamıyorum, taksitle sadece parası olmayan mı alıyormuş? ben krediyle uğraşmak istemiyorum diye peşin aldım telefonumu tamam, ama normal taksit kalkmasaydı gider taksitle alırdım yine de... bi telefon alacağım diye iki ay 2000 lira para biriktirmeyi beklemezdim, öğrenciyim sonuçta... harçlıktan kısmam gerekti 2 ay, değer miydi kredi ile artacak fiyat farkına sanki? pişman oldum beklediğim süreye...
2 ayda parasını biriktirip alabileceğim telefonu 12 ayda ödemek hem anında almamı sağlayacak hem de 2 ay sıkılacağıma 12 ay rahat rahat ödememi sağlayacak bir şey bu durumda... ve o telefona o parayı vermek beni maddi açıdan zorlayacak bir durum değildi...

  • ucan spagetticanavari  (16.01.15 15:16:21 ~ 15:17:00) 
@jugador mantıklı olunca kötü adam değil, kendince mantıklı olduğunu düşündüğün şeyi emir kipli cümleyle dayatınca kötü adam oluyorsun haklı olarak.

bayılıyorsunuz gelip buralarda öğüt vermeye.
  • bir fincan kahve ile film izlemek  (16.01.15 17:43:27) 
@jugador: ama zaten o dediğin noktaları aştığım için soruyorum ve akıl danışıyorum ben. evkur gibi mağazaların kıytırık telefonlara bile 1500 tl fiyat biçtiklerini de biliyorum. neden yeni bir telefon almaya çalıştığımı, eskisini yaptıramadığımı önceki duyurularımda dile getirmiştim.

hal böyleyken "kullanmayıver, çalış." tarzında şeyler çok basit ve kolaycılık bence. çalışmasını, para biriktermesini bilmiyor muyum sanki?


"öğrenciyim" diyince "aptalım" gibi bir anlam mı çıkıyor, anlayamıyorum.
  • m e b  (16.01.15 17:55:08) 
@jugador: ben yine de teşekkür ederim yorumun için.
cevabı kabul etmesem tik atmazdım. ben "ne yapayım?" diye sordum, sen de cevap verdin. sadece önerinin o kadar "akla gelmeyecek" bir şey olmadığını dile getirmek istedim. dışarıdan "ayranı yok içmeye..." durumunda görünebilir ama durum öyle değil yani.

  • m e b  (16.01.15 21:41:21) 
Olay telefon değil ki. O telefon için anlaşmalı olarak verdikleri kredi, bildiğimiz normal ihtiyaç kredisi. O da öğrenciye verilmez.


  • grgn  (16.01.15 21:44:50) 
meb oğrenciye diyorsun ama işsize parasıza vermiyorlar,olayı öğrenci maduriyetine çekme bence. adamlar haklı geri ödeyeceğinin garantisi yok. kendini emniyete alıyor.


  • kuzey li  (16.01.15 21:46:50) 
@grgn: zaten ben de orasını anlamıyorum ya. adamlar reklam yapıyor ama boş yere yapıyormuş demek ki. çünkü herhangi bir bankaya gidip ihtiyaç kredisi ile dilediğim yerden alabilirim müşteri olarak. mağazaların bir katkısı yok duruma. ama bunun ekmeğini yiyor hepsi de.

@kuzey li: tabii ki ama halkı yanıltanlar yine kendileri. hem öğrenciyim diye reşit olmama durumu yok ya. ödemesem atsınlar hapse mesela. bu daha etkili bir yöntem :)
  • m e b  (16.01.15 22:11:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.