[]

Interstellar'a çok ayıp etmiyorlar mı?

evet, Oscar adayları açıklandı ama "Interstellar" en iyi efekt, müzik vs. dışında ana kategorilerde aday gösterilmemiş, siz ne diyorsunuz bu duruma?




 
nolanı çekemiyor akademi


  • benim adim kerim hepinizi severim  (16.01.15 09:50:22) 
Interstellar ve Gone Girl Oscar'da değer göremediğine göre rahatlıkla yılın en iyi filmleri diyebiliriz. Tek eksik kriter oydu çünkü.

The Hurt Locker'ın en iyi film, en iyi yönetmen ödüllerini aldığı bir yerde zaten Interstellar'ın aday olmaması daha iyi.

Bu Academy öyle sikindirik insanlardan oluşuyor ki, 2006'ya kadar on yıllarca yönetmenlik adına filmlerinde göstermediği hüner kalmamış Martin Scorsese'ye gittiler bir Hong Kong filmine yaptığı remake'le ödül verdiler taşak geçer gibi. Bunun gibi bir sürü örnek var. O yüzden academy'i fazla siklememek gerek.
  • mountaincat  (16.01.15 09:52:56 ~ 09:57:51) 
whiplash, the grand budapest hotel, birdman, boyhood, hepsi interstellar'dan daha iyi filmler, kabul edelim. diğerleri hakkında fikrim yok ama the imitation game'i de çok övüyorlar. ama kasıtlı olarak aday gösterilmediğine katılıyorum. farklılık olması açısından bir tane de büyük gişe filmi koyulabilirdi ve o film interstellar olabilirdi.

zaten uzun zamandır takip ediyorsanız akademi'nin eserlerden ziyade isimlere ödül verdiğini anlamışsınızdır. "şu nolan'a da artık bir ödül verelim ya ayıp oldu" dedikleri sene adam hangi filmi çekmişse gidip ona verecekler muhtemelen.
  • sir gawain  (16.01.15 09:56:54 ~ 10:02:34) 
akademi gençlere ödül vermez kolay kolay, ayrıca bilim-kurgu ve fantastik yapımlar da zor ödül alır.


  • nuka cola  (16.01.15 10:08:42) 
sinemaseverler akademi ödüllerinin kriter olmadığını bilir. bizdeki altın örümcek gibi danışıklı dövüş


  • ssyumusakg  (16.01.15 10:11:40) 
@nuca cola bilim kurgu ve fanstastik zor mu ödül alır? yüzüklerin efendisi ney afedersiniz, korku-gerilim mi?


  • trajikomix  (16.01.15 10:54:02 ~ 10:54:12) 
wes anderson filmleri kadar sıkıcı, leş filmler görmedim. güldürmeyen komedi yapıyor herif. ha bir de bunu beğenenlerin çoğu da gözümden özentiden öteye gitmez.

gel gele interstellar'a. beklentisiz girdim filme(salı günü izledim) büyülenmiş çıktım.3 saate yakın sürdü film. çok yavaş aktı aynı zamanda ancak keşke 5 saat daha sürseydi dedim. bilmiyorum ben kurguya da senaryoya'da bayıldım. nolan'a zaten doddlebug'dan beri hayranım.
oscarlar'da ise tam bilmiyorum diger filmler nelere aday gösterildi ama uzun zamandır film seçmemi etkilemeyen bir etken hele slumdog millionaire gibi sıradan bir filmin 3892650263 tane oscar alması oturup pazarlamacılara ders niyetinde okutulmalıdır.
  • the coolest dude  (16.01.15 10:55:32) 
bütün aday filmleri izlemedim lakin aday gösterilse de alamazdı, zira interstellar'dan çok daha iyi filmler halihazırda yarışacaklar bu ödül için. haa diğer adayları da izlemek lazım haksızlığa uğradı mı diye yargı koymak için ona lafım yok...


  • ruhi bir banyo  (16.01.15 12:34:11) 
@trajikomix ilk iki film doğru dürüst ödül almamıştır, zaten onların ödül almaması üzerine gelen baskılar sonucu sadece 3. filme bu ödülleri vermişlerdir. Ki asla almaz da demedim zor alır dedim.


  • nuka cola  (16.01.15 13:18:32) 
Meselenin bilim kurguyla, fantastikle vs. alakası yok be şakirt. İstisnalar hariç genelde çok sağlam filmler oscar'dan eli boş dönüyor, türü ne olursa olsun. Sanırım en son 2008'te adam akıllı dağıttılar ödülü. (No Country For Old Men, There Will Be Blood vs.)


  • mountaincat  (16.01.15 14:06:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.