[]

Başkent Doğalgazın koyduğu aylık limit mahkeme ile kaldırılabilir mi?

Bu konudaki hukuki hakkımı merak ediyorum. Ankaralıların bildiği gibi Ankara'da doğalgazların çoğunluğu ön ödemeli sayaçta yani içine para yüklediğiniz kartınız ile sayacı çalıştırıyorsunuz. Ama doğalgaz başkent doğalgaza geçince üstün zekalı yöneticiler bu gaza her ay için limit koymaya başladılar yani yılda bir kere gidip 1000 liralık gaz yükleyemiyorsunuz illaki her ay düzenli uzun kuyruklarda bekleyip gazınızı yükletmeniz gerekiyor.

Sormak istediğim konu muhtemelen bu limit herhangi bir yönetmeliğe ya da kanuna uygun değil; sonuçta parasını ödediğim şekilde benim gaz almaya hakkım var. Ben bu konuyu tüketici mahkemesine taşısam sonuç alma ihtimalim ne olur. Hukukçular bunu da açıklasın.


 
bir şey yapamazsınız ticari olarak doğru bir hamle çünkü. gaz fiyatları aylık olarak güncelleniyor enflasyona göre, olası zamlar da cabası. ön ödemeli sayaçlarda satın alma kotası koymazlarsa bunu müşteriye yansıtamaz ve haliyle zarar ederler. zaten yakında normal sayaçlara geçecekler diye bir şey duydum.


  • argent dawn  (16.01.15 10:33:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.