[]

nasıl yapıyormuşuz anlamadım?

şu bazen gördüğümüz uçan noktaları görmek için bir yöntem anlatılmış şurada. ama tam anlamadım nasıl yapılacağını?

Some neuroscience background information:
First of all, any stimulus in your visual field which remains the same for long enough will disappear. This usually doesn't happen because our eyes make tiny movements called microsaccades when at rest (saccades are the big jerky movements they make when you look around at things).
Second, there is a network of blood vessels which nourish the cells in your retina, the back of your eye where light hits. The weird thing is that these vessels (and afferent nerve fibers) are in FRONT of your photoreceptors. This is why you have a blindspot - that's where your optic nerve goes through to your brain, leaving a spot that can't detect light.
These two make sense in combination - the reason you can't see these is because they always move with your eyes, and so cast the same shadows all the time and are disregarded as input.
Here's the awesome part - think of this network of blood vessels and nerve fibers as a bunch of sticks laying on some grass. How could you change the shadows they create on the grass surface? Perhaps by moving the light source creating the shadows back and forth rapidly, causing the shadows shift back and forth, exposing the usually darkened cells beneath on either side.
Does it work? Try it! I want you to grab a piece of paper or index card and poke a tiny little hole in it, small as you can while still being able to see through it. Then hold it in front of one of your eyes and look at a blank word document or other uniform white lighted area. Now jiggle it back and forth somewhat rapidly. You may have to experiment to find the right speed.
See those weird little branch patterns? Those are the blood vessels and nerve fibers on the back of your eye.
How fucking cool is that?

 
bazen gördüğün uçan noktalar ile alakası yok burada anlatılanların.

retinanın içindeki hücreleri besleyen damarlar retinanın önünde. öncelikle bunu açıklamış.

bu damarları göremeyişimizin sebebi gözlerimizle sürekli aynı anda hareket etmeleridir, ve dolayısıyla sürekli aynı gölgeleri düşürdüğünden göz ardı edilmektedir. fakat biz bu gölgeleri ışık kaynağını ileri geri hızlı bir şekilde oynatarak yüzeydeki düştüğü yerleri değiştirebiliriz demiş.

bir kağıt alıp buna delebildiğin kadar küçük fakat aynı zamanda içinden bakınca görebileceğin kadar büyük bir delik delip, bu kağıdı bir gözünün önüne koyup beyaz bir ışıkla aydınlatılmış bir alana bakmanı istiyor (boş word dosyası). sonra kağıdı ileri geri hızlıca oynatarak bu gözün arkasındaki damarları görebileceğini söylüyor. kağıdı doğru oynatma hızını bulmak için biraz deneme yapman gerekebilirmiş.
  • empty bottle  (16.01.15 03:07:13 ~ 03:09:03) 
ben o tür noktaları genelde yazın plaj gibi güneşli ortamlarda gökyüzüne bakarken görüyorum.


  • inheritance  (16.01.15 09:42:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.