[]

Bir intiharda durup düşünmek gerekmiyor mu sahiden?

basit konuşacağım. çok basit.

düşününce ölümde yaşama dahil haklısınız. her an, her saniye kaç insan ölüyor acaba koca gezegende ve kaç insan doğuyor kim bilir aynı anda. ne güzel istatistikler düşününce, değil mi? rakamlar yükseliyor, rakamlar alçalıyor tuhaf bir denge hali. kim kendinin o istatistiklerden yalnızca birisi olduğunu gerçekten özümseyebilir ki? ya da sevdiğiniz, aşık olduğunuz kadının/adamın, değerlinizin altı üstü 11 haneli rakamla kodlanmış bir istatistik olduğunu, gayri safi milli hasıla da payına düşen amerikan dolarlarıyla kimin kıçını sildiğini bilmediği küsürattan ibaret olduğunu?

aramızdaki bütün ilişki, bütün ortak noktamız hepimizin birer barkoda sahip ürün olmamız mı sahiden? manav reyonunda seçerken tek tek dokunduğumuz hıyar kadar, birbirimize temas etmekten, dokunmaktan, hissetmekten ne zaman böyle ürper olduk? bir zerzevat kadar birbirimize değer vermeyeli ne kadar oldu? şöyle sormalı ya da; o dokunmaktan ürperdiğin şeyin kendimiz olduğunun farkında mıyız?

kimileri intihara meyillidir. hakikât. ve kuşkusuz bize, ancak duyulması gereken bir saygıdan fazlası düşmeyecektir. ne denebilir ki, tanrı ya da doğayla, meselesi olana?

peki ya bir insanın yaşamayı seçmemesiyle, ölmeyi seçmesi arasındaki ince çizginin ne anlama geldiğinin farkında mıyız? bugün intiharın öznesinin kendimiz olduğunun, kendimizi her gün ve her an nasıl ve nasıl öldürdüğümüzün farkında mıyız? bugün hıyar kadar temas etmediğimiz birisinin ölümünde hiç mi durup düşünmeyeceğiz? doğ yaşa ve öl. arada bir uyuyun, sevişin ve para harcayın. her şey bu kadar evet. bugün birileri intihar etti ve bir o kadarından fazlası da denedi ve beceremedi.

bunları niye anlatıyorum?

 
müjde verir gibi duyurusunu yapmamak gerekiyor.


  • norek  (16.01.15 00:53:21) 
peki ya bir insanın yaşamayı seçmemesiyle, ölmeyi seçmesi arasındaki ince çizginin ne anlama geldiğinin farkında mıyız? diye sordum. sen okumamışsın sanırım, ya da düşünemiyorsun, düşünmek istemiyorsun.


  • fucking machine in my head  (16.01.15 01:14:35) 
intihar düşüncesi bir insanın kafasına girdi mi nasıl davranışlar sergiler insan nerden biliyosunuz ben de bunu anlamıyorum. adam belli ki zor durumda. de ki adam bulunmak istemiş. bu adamın show yaptığı anlamına gelmez.

2 sene önce yakın arkadaşını intihar sebebiyle kaybetmiş biri olarak söylüyorum. karşındaki insan bildiğin sapıtıyo.bir hafta intihar edicem dedi hee hee dedik, tabiki yine de korkuyoduk ikna olmuş gibiydi de sonrası ek iyi olmadı işte.

tanımasak bile intiharı düşünen bir kişi için endişelenmenin neresi kötü ve samimiyetsizlik anlamadım ben.

nerden anladın ya samimiyetsiz olduklarını? yazdığı iki cümleden mi?

edit: sorun intihar eden ya da yardım edenler değil demişssin. ama yine de burada endişelenen ve sadece iki cümleyle yardım etmeye çalışan insanlara haksızlık etmişssin
  • justinho26  (16.01.15 01:14:49 ~ 01:18:30) 
psikeart dergisinin bu ayki konusu intihar

konu üzerine daha yetkin kişiler tarafından söylenenleri merak edenler bir göz atabilir

pbs.twimg.com
  • freebird5406_2  (16.01.15 15:47:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.