[]

Yavrucaklar için yardım lütfen

Bu kara, soğuk kış gününde annesi ölmüş olan 2 yavruyu eziyet eden çocukların elinden aldım. Sonradan öğrendim tabi annelerinin öldüğünü malesef :( bu yavrucakları dışarıya, çocukların eline bırakmaya içim el vermedi. Kulübe yaptım dükkan da kalsınlar beslerim diye ama bunlar ne yer ne içer ne vermeli bilemiyorum. Süt ve sucuk alıp veriyorum marketten. Ama yeterli mi, değil mi? Bilmiyorum. Şimdi bu yavrulara ne vermeli, aşı yaptırılmalı mı, eğer daha iyi bakılabileceğini düşündüğünüz seçenek varsa örneğin hayvan barınağı gibi. Yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ediyorum :)

Resim eklemeye çalışıyorum ama olmuyor malesef. İphone oldupundan ötürü mü acaba?

Ne olduklarınj belirtmeyi unutmuşum ya üzgünüm:/ resim yükledim siteye

imgur.com

 
Yavruların kaç aylık olduğunu bilmiyorum, çok mu küçükler yoksa kendileri şırıngasız beslenebilecek kadar büyükler mi? Öncelikle her iki türlü de süt çok zararlıdır. İnet sütünü hayvanlar sindiremezler, bilhassa yavru kediler. Ben çok küçük olduklarını varsayarak yoruma devam edeceğim. Veterinerlerde yavru kediler için süt satılıyor onlardan verebilirsiniz, eğer veterinerden alamazsanız sütün çoğunluğu su olacak şekilde yumurtayla birlikte ısıtıp şırıngayla beslemeniz gerek. Direkt süt asla vermeyin büyük küçük hiç farketmiyor. Ve yine çişlerini kendileri yapamıyorsa ara ara ıslak mendille popolarını silmeniz gerekiyorlar kendi başlarına çiş yapamaz yavrular siz çişlerini yaptıracaksınız. Bi kez popolarına ıslak bezle dokunun şarıl şarıl çiş akar. Ama popolarını ıslak bırakmayın üşümesinler. Yavruları barınağa vermeyin yaşayamazlar barınakta. Barınaklar da her arayanın kedisini köpeğini sorgusuz sualsiz alan yerler değildir. Almazlar büyük ihtimalle.

Sucuk yeme durumları varsa biraz büyümüş demektirler. Siz yine de popolarını arada bi yoklayın. Bi kez daha diyorum sütü direkt vermeyin ölür hayvanlar. Sucuk yerine yaş mama alırsanız ya da tavuk suyuna ekmek batırarak lapa halinde verirseniz çiğ sucuktan daha faydalı olur. Çiğ besinler yavrular için sakıncalı.
  • nice tnetennba  (16.01.15 01:20:42) 
Ve yine internette yavru kedi bakımı diye aratırsanız daha yararlı bilgiler bulabilirsiniz. O hayvanların sıcakta kalmaları şart.


  • nice tnetennba  (16.01.15 01:22:47) 
Ne yavrusu, kedi mi köpek mi başka bir hayvan mı? Bari onu belirtseydiniz.

Kediye süt ve sucuk vermeyin. Çok çok çok zararlı.

Sütteki laktozdan ötürü ishal olup su kaybından ölebilirler. Sucuk zaten verilmemesi gerekiyor içerdiği baharattan ötürü.

Bol bol su vermelisiniz şimdiye kadar bunlarla beslendikleri için. Sonra da veterinere danışıp uygun bir mama almanız lazım. Henüz süt çocuğu ise o zaman devam sütü tozu var veterinerlerde, onlardan verirsiniz. Yine vet.teki biberonlarla veya bir lastik eldivenin parmağının ucuna delik açıp onu meme gibi emmesini sağlayarak içirebilirsiniz.
  • m e l t e m  (16.01.15 01:26:23 ~ 01:29:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.