[]

Kahvaltı Kabı tarzınız/seçiminiz (caps)

selamlar,

yandaki tamamen şeffaflar gibi tek tek kap olunca taşıması etmesi zor geliyor. ama öteki altı mor olan gibi olunca da bu sefer kokular birbirine karışıyor deniyor (doğru mu bilmiyorum).

siz nasıl kahvaltılık kullanıyorsunuz ya da kullanmaktan hoşlanıyorsunuz? nasıl olanı en iyisi pratiklik ve koku/sağlık bakımından?

 
tupperware. en pratik onlar.
linktekinin boyu daha kısa olanını kullanıyoruz.

ilk fotoğraftakiler dünyanın en kullanışsızlar. gerektiğinde dolap içerisinde yayamazsın.

www.damakzevki.com
  • teritori  (15.01.15 15:56:21) 
herşey ayrı ayrı paketli, ambalajında. kahvaltı yapıcağım gün çıkartıp tabaklara koyuyorum zaten haftada max 2 gün


  • try again fail again fail better  (15.01.15 15:56:27) 
Ben herşey ayrı olanlardan kullanıyorum.
Tek tepsi içinde olunca böyle kurumuş zeytin, didiklenmiş peynir falan, hoşuma gitmiyor görüntüsü.
Zaten toplasan 4-5 çeşit hazırlıyorsun demirbaş olarak :P
Onları da bir tepsiye koyup masaya getirir, yine bir tepsiyle masadan kaldırırsın, mis.
  • dessy  (15.01.15 15:59:02) 
cam saklama kapları kullanıyorum ben. ayrı ayrı.


  • lily briscoe  (15.01.15 16:05:12) 
ahşap ve porselen olmasını tercih ederim.

www.evmanya.com
  • evrimini tamamlamis hamambocegi  (15.01.15 16:08:18) 
Ben de try again fail again fail better gibi yapıyorum. Peynir kendi kutusunda duruyor, zeytin kavanozda, reçel kavanozunda, vb. Kahvaltıdan önce hepsinden taze taze çıkarıyorum. Arta kalanlar için yatay ve küçük cam tabaklar kullanıyorum da, onlar da iki günde falan bitiyor. Peynirler için bir iki tabak yetiyor. 8-10 zeytini cam bir kasede tutuyorum. Reçel de cam kasede. Benzer şeyler de bu şekilde duruyor. Özellikle peyniri kutusundan çıkarmayı sevmiyorum, suyunun içinde durması daha iyi geliyor.


  • aychovsky  (15.01.15 16:09:03 ~ 16:10:11) 
Ben de kendi kutularında ya da cam kavanozda tutuyorum, gunluk cikariyorum. Hepsi ayni tabagin icinde olan servislerden kullanıyorum ama yiyeceğimiz kadar cikarttigim icin artmiyor, koku da olmuyor. Sadece daha hos duruyor bana gore. Zaten haftanin 2 günü uzun kahvaltilar yapiyoruz sadece.


  • fraise  (15.01.15 16:15:04) 
kahvaltılıkların her biri için farklı saklama koşulları gerekiyor. hepsi kendi koşulunda duruyor. örneğin reçeller ve bal buzdolabı dışında gibi. kahvaltı zamanı servis tabaklarına kişi sayısına göre çıkartıyoruz. artan olursa; kapaklı cam kutulara konuyor. peynirlerin şekli bozulup kırıldıysa, omletin veya gözlemenin içine gidiyor. salam vs. de aynı şekilde. zaten sofrada bir süre durduğu için, kuruyorlar. bal ve reçellerin içinde kırıntı vs. olmasın diye herkesin tabağının içine aldığı minik kaplar var, onları kullanıyoruz.


  • oinone pe  (15.01.15 16:23:16) 
Her bir kahvaltılık ayrı kabında durur (saklama kabı). Sofra takımına uygun tabaklara çıkartırız. Peynir vs. biter zaten, servis tabağında temiz olarak artan varsa üstüne streç yapılıp kaldırılır.


  • warrior princess  (15.01.15 16:25:47) 
benim hep şunlarda durur büyüklü küçüklü çok çeşitli
www.google.com.tr


max. 3-4 kahvaltı çıkaracak kadar dolduruyorum içlerini. bitince kabı değiştiririm yenisini temiz kaba tekrar hazırlarım. zaten kahvaltıda çıkarıyorum ama herkes tabağına alıyor yiyeceği kadar, ellenmemiş oluyor yani.

çoklu olanları çok kullanışsız malesef, özenip zamanında almıştım porselen bambu çeşit çeşit ama duruyor öylece.
  • yue  (15.01.15 16:31:47 ~ 16:37:52) 
Alti cam üstü plastik kapak kubik kaseler var, her biri ayrı ayrı.


  • Lim5  (15.01.15 16:43:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.