[]

Yüksek Lisans vs. İkinci Bir Lisans

Selamlar,

Şimdi arkadaşlar aslında sorunun normalde cevabı yüksek lisans elbette ancak bir kaç özel durum var bunlarla birlikte sizin de fikrinizi almak istedim.

Bilgisayar mühendisi olarak, kurumsal bir firmada çalışıyorum. (Yeni Mezun). Okul bittikten sonra hemen askere gidip geldim ve direkt bu işe girdim. Askerden önce de okul bitince YGS girip 2 yıllık tam burslu "Uygulamalı İspanyolca Çevirmenlik" kazandım ancak oraya gitmiyorum. Normalde gitmek planım vardı ama 2. öğretim olduğu için biraz zor geliyor işten sonra.

Şimdi bu sene tekrar YGS ve LYS girmeyi düşünüyorum ancak kararsız kaldım. Yüksek lisans mı yapmalıyım, yoksa hobi olarak başka bir bölüm mü okumalıyım? Hobiden kastım şu, mesela İspanyolca hem hobi hem de bana fayda sağlayabilecek -az da olsa- bir bölüm. Şimdi de diyorum ki şöyle 2 yıllık sağlık bölümlerinden birini yazayımi işte labaratuvar, tıp teknisyenliği vs gibi. Hem farklı bir alanda bir şeyler öğrenmiş olurum, hem ortam olmuş olur ne bileyim öyle bir düşünce var. Sağlık da ilgi alanımdadır normalde.

LYS'de dil bölümünden girdiğimde aslında çince vs gibi bölümler yazacaktım ama ne yazık ki onların 2. öğretim yok o yüzden vazgeçtim. Normalde yüksek lisans gibi bir amacım da yok ancak şirket hem teşvik veriyor, hem de devamsızlık sorunu yok. Dolayısı ile bütün bunları göz önüne aldığımızda yüksek lisans da hem kariyer anlamında fayda sağlayabilir.

Biraz uzun oldu ancak şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim. Sorusu olan varsa yazabilirler.

NOT: Bir de mesela CV'de ekstradan yüksek lisans değil de Bilgisayar Müh + Tıp Teknisyenliği diye yazması nasıl bir izlenim uyandırır?

 
"Bir de mesela CV'de ekstradan yüksek lisans değil de Bilgisayar Müh + Tıp Teknisyenliği diye yazması nasıl bir izlenim uyandırır?"

Çok yönlü biri olduğun izlenimi de uyandırabilir, kariyer/meslek seçimiyle ilgili kararsızlık yaşayan, memnun olmayan ve alan değiştirmek isteyen biri olduğun izlenimi de yaratabilir...

İspanyolca öğrenmek için kursa gidebilirsin, ama tıp teknisyenliği için kurs bulabileceğini sanmam o yüzden sağlık bölümleri daha mantıklı olur.

Ya da işinle ilgili olarak sana faydası dokunabilecek, işinle ilgili bölümlere yönelebilirsin. Yine işinle doğrudan bağlantılı olmayan ama ilgili olan bir bölümde yl de yapabilirsin.
  • m e l t e m  (15.01.15 12:47:09) 
@meltem,

cevap için teşekkürler.
  • mystb  (16.01.15 06:46:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.