[]

proje için ne kadar isterdiniz? (ingilizce içerir)

şimdi konu şöyle:

kız arkadaşım almanyada medya ve iletişim bilimi okuyor. bir arkadaş vasıtasıyla polonyada okuyan türk bir ablamızın projesini üstlendi. daha doğrusu essey yazması gerekiyordu. minimum 1500 kelime olacaktı referanslar hariç ve karşılığında 100 Euro aldı. iyi mi kötü mü yorumunuza bırakıyorum.

şimdi aynı ablamızın proje niteliğinde bir yazı daha yazması gerekiyor minimum 2000 kelime olacak. ancak kız arkadaşımın dediğine göre bu ilk yazdığı essey'e göre daha kapsamlı. proje olarak geçtiği için daha detaylı araştırma yapması belki de anket gerçekleştirmesi gerekecek vs vs vs. daha meşakkatli yani.
sormak istediğim siz böyle bir proje için ne kadar ücret talep ederdiniz?

not: polonyadaki ablamız uluslar arası ilişkiler tarzı birşey okuyor sanırım
not2: ilk essey 'ödüllendirme sisteminin çalışanlar üzerindeki etkilerini tartışınız'dı.

 
100 euro icin kolumu oynatmazdim ben. 5 yil once 2-3 saatlik projeleri 200 250tl'ye yapiyordum. benim alanim cok alakasiz ama harcanan zamandan bir yaklasim yapilabilir. yaklasik kac saat bu ise vakit harcamayi dusunuyor. saatlik ucreti ne kadara gelecek vs.


  • crucio  (15.01.15 12:18:32) 
ya işte ilk iştir carttır curttur biraz da acemilikten öyle bi fiyat çektik. çok zorlanmadı yazarken de..bu iş için de 4 günü var 20sinde teslim etmeli.

işte sorum o kısım için. yani ne kadar istenmeli saatlik doğru düzgün bi fiyat vermek istiyoruz çünkü
  • KidLazer  (15.01.15 12:48:06) 
günlüğüne bi değer biçip çarpı 4 yapmak mantıklı. günlüğü 100 euro benım ıcın ıyıdır diyorsa. min. 400 eurodan açsın kapıyı. ben olsam 4 tam gün mesai harcayacağım bi proje için min. 2 bin lira isterdim. oda 750 euro gibi bişey yapar aşağı yukarı.

biraz pazarlıkla 650 euroya yapardım.
  • vodafona kayıtlı böyle bir kullanıcı yoktur  (15.01.15 13:43:32) 
saatlik 60-70 euro iyidir bence. bir de proje sonunda eline gecen para kendisini tatmin edecek mi, yoksa lan bunun icin mi vaktimi harcadim diye soylenecek mi? bu da onemli


  • crucio  (15.01.15 16:02:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.