[]

10 yıllık pasaport sorusu

2016 ocak'ta süresi dolacak olan iki yıllık bir pasaportum var. ben şuan on yıllık pasaport için müracaat etsem yeni gelecek pasaport 10+1 yıllık olacak bunu biliyorum, peki ücrette bir değişiklik olacak mı yoksa standart gözüken 10 yıllık bedeli mi ödeyeceğim?

ikinci sorum, 10 yıllık pasaportun sayfaları 2 yıl içinde doldu diyelim, bundan sonraki süreç nasıl işliyor? yeniden başvuru yapıp tekrar pasaport ücreti mi ödüyoruz yoksa pasaport süresi henüz dolmadığı için ücretsiz mi veriyorlar? (sanırım fazla iyi niyetli düşünüyorum)


 
emin olmamakla birlikte 2. sorunun en iyimser cevabı sadece defter parası ödeyerek yeni pasaport almak olabilir. ücretsiz olması imkansızdan da öte..


  • calzoncillos  (15.01.15 09:30:26) 
pasaport 10 yildan fazla olabiliyor mu emin misin? ben 10 yillik aldim eski pasaportta zaman da vardi, tam 10 yillik vermisler kalan zamani eklememisler. standart 10 yillik odeyeceksin.

sayfalar dolduysa muhtemelen cuzdani degistirip sadece cuzdan bedeli odersin.
  • disq  (15.01.15 09:31:16) 
• Evet 10 yıllık bedeli ödeyeceksin, geçerli eski pasaportunun kalan süresi için herhangi ek ücret ödemiyorsun.

• Sadece defter parası ödersin.
  • battal gemalmaz  (15.01.15 09:38:14) 
@disq; 10 yıldan emin değilim ama daha düşük süreli pasaportlar için eski pasaportun süresini ilave ediyorlar, düz mantık kurdum ama dediğin doğru 10+1 yapmazlar.


  • tolga asp  (15.01.15 09:39:09) 
10+1 pasaport olacağını ilk defa duydum.
o zaman bir yıl arayla iki tane 10 yıllık alsak, 19 yıllık pasaportumuz olmuş olur.

Pasaport süresi başvuru tarihinden itibaren 10 yıldır.
  • facebook  (15.01.15 09:45:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.