[]

selektorun anlami

Yeni yeni cikiyorum trafige, az once eve gelirken su olay oldu:

Iki seritli yol, sagda otobus durmus yolcu aliyor, ben de sagdayim takdir edersiniz ki, durdum otobusun 10 metre arkasinda, verdim sol sinyali. Bir arabadan sonra hareketlenmeye basladim gecerim dedim, sol seritteki adam selektor yapti, ben onu ilk "dur lan cok hizliyim benden sonra gec" olarak anladim ama harekete baslamistim, dursun ibne diyerekten sol seride gecip otobusten sonra ait oldugum seride dondum. Sonra dusundum ki galiba o selektor "gec lan belli ki acemisin gec" anlamindaydi. Cunku ilk anlamda olsa korna calardi bir turk surucusu. Nedir dogrusu?

Arada kalmayayim da sonra gecmeyi gec anlayip kaza yapmayayim.

 
soylediginiz iki anlama da gelebilir.


  • vudin  (14.01.15 20:12:33) 
selektörün anlamı görüldüğünden emin olmaktır çoğu zaman. adam muhtemelen onu görmediğini, veya ne kadar yakında olduğunu fark etmediğini düşündüğünden selektör yaptı. yani dikkatini çekmeye çalışıyor sadece.


  • emfuzi  (14.01.15 20:12:33) 
@emfuzi +1

selektör "bak buradayım gör beni" demektir. yani adam o sırada yavaş gidiyorsa "geç müdür yol verdim" diyordur. hızlı geliyorsa "laaaan çıkma yola çarpıcam bak" diyordur.
  • brotha b  (14.01.15 20:16:32) 
ben burdayım hohoo dikkatli çık demek gibi bir şey sanırım...
bir de şehirler arası yollarda bölünmüş yollarda işte diğer şerittekinin selektörü ''hacı abi yavaşla radar var'' demek belki lazım olur :D

  • sen de git sen de unut  (14.01.15 20:18:34) 
türkiye'de selektörün anlamı her manaya gelebilir. sol şeritte giderken arkadan gelen araç selektör yapıyorsa sağa çekip yol verirsin normalde otoyollarda. ama şehiriçinde selektör yapmak çok farklı anlamlara gelebiliyor. normalde oradaki adam size "geçebilirsin" demek istemiş gibi duruyor. aynı şekilde "sen dur ben geçeceğim" anlamını da taşıyabilir ama öyle olsaydı sizi sıkıştırırdı.

ben trafiğe yeni çıkarken ilk başta ürküyordum istanbul trafiğinde her yerden araba çıkıyor kaza yaparım diye. sonrasında fark ettim ki ben onlardan çok daha iyi araba kullanıyorum. çok daha iyi kullanmaktan kastım, acemiyim ama bütün kurallara uyuyorum. uymayan onlar. sonra "koy göte gitsin" diyerek ürkmemeye başladım. öyle yaparak da alıştım. istanbulda aracı takip ediceksin ona göre hareket ediceksin o şekilde kaza yapmazsın. "normal kural budur, ben doğrusunu yaparım" diyorsan haklısın fakat haklı bir ölü olarak gezebilirsin. haksız canlı olmak daha iyidir ona göre. örneğin; dönel kavşaklarda yol üstünlüğü kavşağın içinde olan araca aittir. ama sen bunu türkiye'de yol üstünlüğü bende diyerek hareket edersen ilk kavşakta kaza yaparsın. ona göre dikkatli olmak lazım. hayırlı sürüşler
  • metalika  (14.01.15 20:21:44) 
Anti radar kardesligini biliyorum :) bence soforler odasi karar almali. Yargitay'in ictihadi birlestirme kararlari gibi. Surada su anlama gelir, burada bu anlama gelir diye.


  • signore  (14.01.15 20:22:45) 
ben de birkeresinde sola dönecek birine uzaktan selektör yaptım çıkmasın hızlıyım diye. o da senin gibi anlamış olacak ki dönüşü yaptı bir de yolun ortasında durdu. 20 metre firen yapıp adama bodozlama vurdum. neyseki vurana kadar baya bi yavaşlamıştı araba.


  • hzben  (14.01.15 20:28:17) 
Anlattigin durumda sola cikma ben geliyorum demis. Sen cikip adamin hizini kestigin icin genelde korna calmaz da bir kac kez daha ulan ibinee anlaminda selektor yapar.


  • japon askeri  (14.01.15 20:29:50) 
Ben de gecen bunu düşünüyordum. Ben yavaşsam ve yol veriyorsam tek selektör hızlıysam çift selektör yapıyorum. Sakat hareket yaparsam 4lü ile özür diliyorum :)


  • oldboy  (14.01.15 20:53:15) 
tek selektör cool'dur, hadi yine iyisin geç bakalım olgunluğu içerir. arkadaki araba hızlı geliyorsa, uyarı anlamında birden fazla selektör yapar ki bu da sakın çıkma aman diyeyim anlamındadır.


  • 1  (14.01.15 21:00:22) 
Benim gördüğüm ve uyguladığım selektör raconu (küfür içerir) :

1) Karşı tarafa yol verilecekse : yavaşlanır veya durulur, tek selektör yapılır.
2) Hızlıyım siksen duramam : saniyede 1500 selektör
3) Sollamak için yol isteniyorsa : tampona dayamadan 2 selektör

Senin durumunda adam kızmış olsaydı sen geçtikten sonra da "hay yapacağın işi skeyim" manasına gelen 3-4 selektör yapardı.
  • kimlanbu  (14.01.15 22:14:33) 
kimlanbu haklı. selektör çeşitleri var. hani bi 'çıt' var, 'çat çat' var, 'çatçatçatçatçat' var mesela. duruma göre değişiyor. bahsettiğin olayda ilk anlamdaydı.


  • icim urperiyor  (15.01.15 01:03:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.