[]

evde kendi çabalarımla film tab edebilir miyim?

lise zamanından kalan 36 pozluk bir kodak makara var elimde. içinde ne olduğunu bilmedğim için (!) evde kendi çabalarımla tab etmek istiyorum. bu solüsyonu kendim üretebilir miyim?

karıncalı bile çıksa olsun, yeter ki negatifleri görebileyim.

teşekkürler!

 
Kendiniz yapamazsanız asla içinde ne olduğunu göremeyeceksiniz. Riske atmayın bence.


  • excespeace  (14.01.15 19:22:09) 
internette kahve, c vitamini ve soda karışımı ile tab edilebilir diye biri anlatıyordu, nasıl yapılacağını da anlatmış. şu an karışımın içine makaradan filmi çıkarıp yatırdım. 10 dakika sonra yıkayıp kurumasını bekleyeceğim bakalım ne olacak :(


  • thracian  (14.01.15 19:24:55) 
4 liraya eminönünde tab ediyolar cd ye çekiyorlar.. çok uzun süre geçmişse film bozulmuş olabilir ona göre


  • mr fusion  (14.01.15 19:25:41) 
sıyah beyaz ise kendiniz banyosunu yaparsınız solüsyonu yapmak değil de satın alabilirsiniz bi developer bir de sabitleyici lazım ama bunlar ufak miktarlarda satılıyor mu bilmem. banyosunu yaparsınız içindekileri görüp arzunuza göre bastırırsınız. ha bir de makarayı sarmak için mutlak karanlık ve makaralı kap lazım. renkli banyo da aynı mantıkla oluyorsa ına uygun develepor sabitleyici ve kapla iş hallolur. mutlak karanlıkta makaraya filmi sarmak bir iki deneme ister oncesinde zarar görmesinde sakınca olmayan bir film ile ışıkta deneme yapın.


  • nwnd  (14.01.15 19:26:51) 
ışıkta eğer makaradan filmi çıkardıysan zaten o film yandı geçmiş olsun


  • nwnd  (14.01.15 19:27:38) 
renkli idi fotoğraflar. ışıkta çıkarmadım, her yeri kararttım şu an solisyonda bekliyorlar. bir kaç kez doldur boşalt yapacağım karışımı. 1 saat içinde haber veririm :)


  • thracian  (14.01.15 19:30:19) 
solusyonda beklerken 1-2 dakikada bir hafif çalkalayın bulunduğu kabı. sabitleyici olarak ne onermişler? merak ettim linki paylaşabilir misiniz?


  • nwnd  (14.01.15 19:33:19) 
  • thracian  (14.01.15 19:34:57) 
burda developer kısmı tamam da fixer var mı ki elinizde? diyelim ki tarifini verdikleri solusyon işe yaradı ama etkileşimi durdurmak ve sabitlemek için fixer lazım. eğer fixer kullanmazsanız film ışık gördüğünde yanacaktır.


  • nwnd  (14.01.15 19:42:21) 
Sanirim o soda dedigi kizilay sodasi degil, bizde kola diye gecen zamazingo sertlestirip.beyazlatan bisi diye biliyom


  • selam  (14.01.15 19:42:30) 
washing soda çamaşır sodası o kola ayrı bir şey olmalı.


  • nwnd  (14.01.15 19:43:47) 
Du bakalim nasil bi sonuc cikacak merak ettim bende


  • selam  (14.01.15 19:45:32) 
valla tab ettirilecek şeyler çekmiyordum ki. duvar köşesi, parktaki bank, ne bileyim uzaktaki elektrik direği gibi şeyler çekiyordum, o yüzden tab ettirince dalga geçerler diye oralara veremedim filmi. çekmecede duruyordu zaten (2003 sanırım)

az önce çaktırmadan solüsyonu değiştirirken baktım ama hiç renk yok ya bembeyaz :(

bu arada sodayı anladım ben ne olduğunu. bizdeki kabartma tozu gibi birşey büyük ihtimal ama o olmadığı için döktüm kınık sodayı içine :)

bakalım ne olacak şu an kuruyor.
  • thracian  (14.01.15 19:47:07) 
fixer olayını yapmadınız ve develope fazındayken aradan şöyle bir baktınız ise geçmiş olsun :) film sabitleme solusyonunda beklemeden gördüğü en ufak bir ışıkta (gözün gölge secebileceği görebileceği ısıkta) yanar.
yahu niye dalga geçsinler ben zamanında öyle renkli kaç tane makara tab ettirdim içinden ancak 1 veya 2 düzgün kare çıkan.

  • nwnd  (14.01.15 19:51:18) 
Yane bende ne biliyim ayipli seyler falan sanmistim tey allam ben fotografcida calisirken neler tab ettim bi bilsen direk, duvar ne ki onlarin yaninda, yigenim oynamis makineyle derdin jsjsjs


  • selam  (14.01.15 20:05:36) 
facebookta analog fotoğraf gruplarına bak, paylaşılanların çoğu kötü kompozisyon, gerçekten kötü. millet bunları public paylaşıyor. hani uzaktaki direği çektiğin fotoğraf güzeldi belki, tab edecek adam niye dalga geçsin.


  • r_u_h  (14.01.15 20:09:48) 
maalesef hiç birşey çıkmadı. bembeyaz. büyük ihtimal düzgün tab edemedim. ya da yıllardan beri misafir çocukları çoktan çekmecedeki ruloyu cart cart çekip bozmuş olabilirler.


  • thracian  (14.01.15 20:15:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.