[]

bakkalı şikayet

canlarım, köyümüzün bakkalı köyde tekel kurmuş vaziyette, uçuk fiyatlar koyuyor ürünlere ve biçare köylüm başka seçeneği olmadığı için kaçtan olursa olsun alışveriş yapmak zorunda kalıyor ondan. ben bikaç kez uyardım bak seni şikayet edicem indir şu fiyatları diye ama nafile, adam sana indirim yaparım tamam dedi ama millete yazık. onu nereye şikayet edebilirim? esnaf ve sanatkarlar odasına mı? rekabet kurumu diye biliyorum ama ortada bi rekabet olmadığından sanki orası olmaz gibi geldi:). etsem ilgilenirler mi?




 
Bir rakip açılana kadar herhangi birşey yapamassınız.Siz ne yapsanızda adam rakip olmadığı için bir kılıf uydurur.


  • yohtur  (10.08.09 23:55:57) 
maliye ye şikayet ederseniz onlar denetler ama üzerinde aksi yazili olmadikca istedigi fiyattan satar diye biliyorum ben, serbest piyasa ekonomisi sonucta. siz en iyisi maliye ye sikayet edin, fiş fatura falan da kesmiyordur, oradan bir ceza yer akli başına gelir belki biraz..


  • atmacaged  (11.08.09 01:13:57) 
oradan alisveris yapanlari orgutleyin: alisveris yapma yetisini elinde bulunduran ve bu durumdan sizin gibi sikayetci olup da ne yapacagini tam olarak bilmeyen koyun yaslilarini ya her kimlerse bakkalin size indirip yapabilecegi halde koyluye yapmadigini, yani aslinda mallarini indirip yapip da satabilecekken bunun yerine yuksek fiyata sattigini soyleyip, bir donem o bakkaldan bir seyler satin almamalarini saglayin. bir hafta cok degil. kurnazin omzu cabuk coker. hem de kahve, cami koy meydani gibi paylasilan ortak mekanlarin sayisinin az oldugu koy ve benzeri kucuk yerlerde istenmeyen adam olmak her kim icin olursa olsun cok zordur. deneyin, bu da bir secenek. orgutleyin.

onun disinda serbest piyasa isterse bin katina satar. ama maliyeden -olur ya- hakaniyet adina durumu izah ettginiz ceketli kravatli bir iki kisi gelip bu fazla fiyatlari bahane edip baska bir sebep bularak ceza yazacaklarina dair bir iki goz korkutmaca yapabilirler. illaki bir acik bulacaklardir. bu da her ne kadar cok adil bir davranis olmasa da koylulerin caninin daha az yanmasi icin denenecek bir baska yontem olarak dusunulebilir.
  • gunlerin kopegi  (11.08.09 06:58:02) 
bundan iyi fırsat olmaz hemen karşısına aç bi bakkal hem onu cezalandır hem köylüyü sevindir hemde sen kazan.


  • porro  (11.08.09 10:15:45) 
bence de bakkal ac, hem para kazanırsın hem de istedigin olur, adamı tanımıyorum tabi bir de dusman kazanma.


  • hubble  (11.08.09 14:43:48) 
adam iyi bi adam aslında ama çakal işte. bakkal açmayı düşündüm, en azından bizimkilere açtırmayı o kadar üniversite okumuşum köyde bakkal olmıyim ben:) uzun vadede köyde kalmak da istemiyorum zaten. ama babam rahatsız annem de yapamaz yoksa hele bi de içki ruhsatı alınırsa zengin olduk gittiydi.
maliyeye bi gideyim bakalım, dediğiniz gibi belki gözünü korkuturlar.
teşekkürler
  • somethinginthewayshemoves  (11.08.09 15:11:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.