[]

elde çamaşır yıkamak

ya çok sevdiğim bi kazağım var, sadece elde yıkayınız yazıyor yıkama talimatlarında. ya ben hiç elde çamaşır yıkamadım ama kazağı o kadar seviyorum ki yıkarım dert değil. yalnız nasıl yıkayacağımı bilemedim. elde nasıl çamaşır yıkanır?

ya bi de benim makinanın elde yıkama programı var ama 2,5 saat filan sürüyor sanırım. cesaret edip de atamadım. o nasıldır?


 
  • yue  (14.01.15 14:02:53) 
benim de bir tane öyle kazağım var, üzerine bir şey dökülmedi hiç sadece birkaç kez giydiğim için yıkıyorum, leğene ılık su dolduruyorum (çok sıcak yaptım bir kez siyah olduğu için biraz renk verdi hemen çıkardım) toz deterjanı atıyorum normal birazcık ovusturuyorum biraz da suda bekletiyorum, sonra leğenin içinden çıkarmadan akan suyla duruluyorum, ortalama sıkıp sererek kurutuyorum. kazağı o kadar ıslakken asarsan sıkıntı olabilir gibi geliyor bana, kalorifer peteğinin yanına bir yere havlu serip düzgünce üzerine bırakmak iş görüyor. ama eğer üzerinde leke varsa nasıl çıkar elde onu bilmiyorum.


  • freya  (14.01.15 14:12:36) 
ılık suda yıkayın. bir küçük leğene ılık su koyun. varsa yünlüler veya hassas çamaşırlar için sıvı deterjan kullanın. yoksa şampuan da olur. güzelce köpürtün, kazağınızı alın leğene, fazla çitilemeden yıkayın. çıkartıp, çok kirli ise bir su daha hazırlayıp, tekrar aynı işlemden geçirin. sonrasında bol su ile durulayın. isterseniz son durulama suyuna azıcık yumuşatıcı koyun. sıkmadan, güzelce, kazağı uzatmadan, formunu bozmadan, katlayın. uygun bir yerde süzülmeye bırakın. şayet katlamadan gelişigüzel süzülmeye bırakırsanız, kazak formunu kaybedebilir. tamamen süzüldükten(suları akmıyorsa) düz bir zemine temiz çarşaf vs yayın. üzerine düzgünce yerleştirip kurutun. tamamen kuruduktan sonra, çok düşük sıcaklıkta yine formunu bozmadan ütüleyin.


  • oinone pe  (14.01.15 14:13:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.