[]

Avakado

Kuzenim tatilden gelirken 5-6 avakado almış, getirmiş. Bu arkadaşları nasıl kullanabilirim? Illa salata mı yapmalı? Fazla uçuk kaçık olmayan tarifler var mı?
Güzel salata tariflerine falan da açığım



 
  • heritage  (14.01.15 13:58:31) 
salatalara ve @heritage'ın verdiği linkteki guacomole gibi soslara kullanılıyor.

meyve gibi yenilmez. ayrıca kullanabilmeniz için olgunlaşıp yumuşamasını beklemeniz gerekiyor.
  • mea maxima culpa  (14.01.15 14:00:37) 
Sabah kahvaltısında üzerine (yumuşamış olacak) toz şeker dökün, ezin, kaşıkla yiyin. Çok güzel olur.


  • laranja  (14.01.15 14:02:25) 
evvela sertse yenmeyecektir yumuşak olmalı. parmağınla bastırınca hafif çökmeli. sert ise gazete kağıdına sarıp oda sıcaklığında 2-3 gün bekletmek yetebilir.
en basit ve en lezzetli tariflerden biri için; avocado, 2 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı, 1 limon
avocadoyu ikiye yarıp çekirdeğini alıyor ve soyuyoruz. bir tabağa koyup üzerine limon suyu zeytinyağı ekleyip tahta kaşıkla eziyoruz. pelte kıvamına geliyor.
bir tatlı kaşığıyla dal gitsin.
bunun dışında ton balığıyla ve tonlu salatayla, çok soğan içermeyen her türlü salatayla, hele tereyağlı makarnayla, yumurta patetes söğüşle müthiştir çok da sağlıklıdır. büyük hastasıyım.
  • yirmibirellidokuz  (14.01.15 14:11:18) 
avokadolu salata çok güzel oluyor.

yeşil elma ve parmesan dilimleriyle birlikte avokadolu yeşil salata yap derim. enfes.

ben ayrıca avokadoyu ikiye böldükten sonra kabuğunun içinden kaşık kaşık da yiyorum. :)
  • m e l t e m  (14.01.15 14:27:52) 
yirmibirellidokuz'un tarifine, 1 diş sarımsak ve biraz da tuz katarsan gerçekten dünyanın en güzel lezzetine erişebilirsin. diline tortulu gibi gelirse blenderda da çekebilirsin. sabah kahvaltıda filan ekmeğine sürüp ye.


  • pandispanya  (14.01.15 14:31:27) 
Bir ara günaşırı tükettik hocam bunu, hem nasıl olgunlaşacağına hem de tariflerinden bir kısmına buradan ulaşabilirsiniz: www.yenideneyim.com


  • yenideneyim  (14.01.15 14:47:14) 
avocado ile puding veya çikolatalı kek bile yapılıyor.

pinterest'e "avocado recipe" yazıp arat, milyon değişik ve güzel tarif çıkar.
  • april12th  (14.01.15 15:33:54) 
çok basit bir tatlı tarifi de benden.

avokadoyu eziyorsunuz. sonra içine bal ve ceviz koyuyorsunuz. mükemmel bir lezzette ve sağlıklı bir tatlı.
  • mea maxima culpa  (14.01.15 15:38:49) 
olduğu haliyle de yemeyi deneyin +1
sevme ihtimaliniz var bence. nötr bir tadı var.

meyvelerin şahıdır kendileri
şimdilerde çokça özlediğim

şiir bile yazdırır böyle :)
  • iz  (14.01.15 15:40:29) 
Avokadoyu ben de çok severim. Dışarı koyun 2-3 bekleyin yumuşar, cinsine göre kabuğu elle soyabileceğiniz hale gelir. Ben en kolay şekilde Küp gibi dilimlerle kesip üstüne limon sıkıp yiyorum(sarımsakta eklenebilir) veya salataya karıştırabilirsiniz, iyice yumuşarsa ezip mayonez yerine burger içinde vs kullanabilirsiniz, guacamole sos tarifi arayabilirsiniz, yeşil elmaya da çok yakışır.
Ezip balla karıştırıp kaşık kaşık yiyen de duydum ama benim tatlıyla çok aram yok diye denemedim.

  • afush  (14.01.15 16:06:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.