[]

websitesine araç.. aklımdaki sorular..

şimdi teknik bir konu ile ilgili bir websitesi yapıyorum. aklımdaki soru şu,

yaklaşık 20 tane termal görüntü var elimde bu termal görüntüler sadece sarıdan kırmızıya olacak şekilde renklendirilmiş. ben istiyorum ki kullanıcı termal görüntüden (bildiğin jpeg) istediği noktayı tıklasın o noktaya göre ben de hesaplama yapayım ona sunayım. Bunu da şöyle düşündüm hani paintte bir tane araç var resimdeki bir noktadaki rengi alıyor. işte bu aracı websiteye koyup kullanıcıya çaktırmadan renk aldırsam sonra bu renk kodlarına göre değerler belirlesem ve öyle hesaplamayı tamamlasam bu mantıklı olur mu?

işte aklımdaki soru budur.

 
Paint aracini bir web sitesinde calistiramazsin. Ama ayni fonksiyonu javascript ile yapabilirsin.

Tahminime göre bunun gibi birsey araiyorsun
www.script-tutorials.com
www.script-tutorials.com

bu javascript kütüphanesini sitene ekleyip, kendi koduna entegre etmelisin. Verdigim örnek html5 destekli tarayicilarda calisiyormus sadece aklinda bulusnsun(yeni tarayicilarin nerdeyse tamami destekliyor). ama internet explorer 6 felan desteklesin istersen araman lazim.
  • emrahday  (14.01.15 11:45:52 ~ 11:48:11) 
işte mesela bunu aldım arka planda şu HEX yazan yerdeki kodlara göre bende değer tanımladım sonra onlara göre hesaplama yaptım.

sanırım böyle olabilir.
  • dedim dedim de kime dedim  (14.01.15 11:47:37) 
yaptigi sey basit, tiklanan alanin hex kodu olarak rengini dönüyo sana. sende hex kodunu alip diledigini yapabilirsin.


  • emrahday  (14.01.15 11:49:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.