[]

ebay sorusu

selam millet!
ben buradan ilk defa alışveriş yapıp bir oyuncak aldım yeğenime. firma çin menşeili idi. oyuncak geldi, ofiste meşguliyetten fazla incelemeden onayı bastım, zira paketin içinde gayet hoş görünüyordu. o gün ofise gelen bir arkadaşım oyuncağı paketten çıkarmış, berbat koktuğunu söyledi. belli ki şu zararlı böyalardan kullanmışlar üretiminde, gerçekten de yanına yaklaşılmıyor. ben de hemen iade talebi açtım.

satıcı iade talebime 'ok' deyip adres göndermiş (otomatik msj). sonra ebay'in iade sürecinin başladığına dair attığı msjda(otomatik msj), kargoyu ücretsiz gönderebilmem için satıcının bir etiket sağlama yükümlülüğünün olduğu yazıyor. ben de satıcıya tekrar msj atıp bunu sordum, iade adresini belirten otomatik msjı yapıştırmış yine. sonra ebay'e dönüp 'satıcı etiket göndermiyor, ilgilenir misiniz' yazdım. onlar da sorunun köküne inip satıcıya benim şikayetimle ilgili 'kokuyor' vs yazdığımı göndermişler, devamında satıcı da 'yıka geçer, olmadı iade et' demiş; dolayısıyla süreç başa sarıldı ve elimde halen bir etiket yok.

şimdi ebay'e msj atamaz haldeyim. ilgili siparişteki action'ların geldiği noktada, attığım msjlar yalnızca satıcıya düşüyor. ebay'e konuyla ilgili hariçten msj atmanın yolunu bulamadım. yardım pls.

 
hocam cin firmasindan etiket beklersen daha cok beklersin, saticinin geri donusum sartlari nedir ? adam iade kabul etmiyorum yazdiysa ya da iade de geri gonderme parasini alici oder falan yazdiysa isler degisir, zaten tahminen normal posta yolu ile gondermistir, ebay bu noktada karismaz, bir sure sonra menude sorun bildirme butonu cikar


  • baklavasi olmayan erkek  (14.01.15 11:25:12) 
çözdüm sanırım.
'escalate' diye bir seçenek var; son bir msj yazıp, konu üzerindeki action haklarından vazgeçip ebay'in hakemliğine bırakıyorsun, 48 saatte çözümle döneceklermiş.

  • manuel mandalina  (14.01.15 11:29:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.