[]

Charlie hebdoda yapılan çizimlerin benzeri

Sürekli bi şekilde aynısını atatürke yapsalar ne düşünürdünüz diye bir muhabbet dönüyor. Hatta olay bazı yerlerde "atatürkün gey pornosunu yapsalar" diye homofobik söylemlere dahi gidiyor ( straight olsa gene iyi, bi de gey ). Benim çevremdeki hiçkimse atatürkü çizmelerine bundan daha fazla tepki göstermezdi.
Atatürkü severim. Ama bir tarafta bu kadar dindar bir toplumun inandığı dinin peygamberi var. Düşünsenize sadece seversen, kollarsan bile cennete gidiyorsun. Hangisini çizmek daha kötü olabilir ki? İnsanlar bu karşılaşma da nasıl atatürkü seçip ciddi ciddi sorabiliyorlar?

Not: hiçbirşey bu barbarlığı haklı göstermez diye başlayan bir nutuk atmama gerek yok sanırım. Bunları sorarken herhangi bir artniyetim yok. Sonuçta ikisinin de koyu takipçileri var ve bunun ne gibi sonuçlar doğurduğunu gördük, görüyoruz. Meraktan soruyorum.

 
ilgili çizimleri ne kadar incelediğinizi bilmiyorum ama sadece atatürk değil nasreddin hoca'yı aynı şekilde çizseler yine rahatsız olurdum. öldürülmeleri gerektiğini savunmuyorum lütfen yanlış anlamayın. sadece bu tarz çizimlerin ciddi hakaret olduğunu, mizahla uzaktan yakından alakası olmadığını, birileri için kültürel değer olan şeylerin böyle tasvir edilmemesi gerektiğini düşünüyorum. gerçekten komik olan, sapık şekilde çizilmemiş olanlara kesinlikle karşı değilim ama bilmiyorum farkında mısınız yaptıkları mizah hahaha muhammed götünü muslümanlara gösteriyor, hahaha muhammed müslümanları sikiyor şeklinde.


  • icomefromanatolia  (14.01.15 10:10:52) 
birisi çıkıpta atatürkün erkek sevgilisi ile yatakta fotoğrafı diye bir şey paylaşsa, bir atatürkçü olarak bu beni rahatsız etmez, sadece karşımdaki insanın zeka seviyesi hakkında güçlü tahminlere sahip olurum.

charlie hebdo peygamberler hakkında bazı şeyler yazıp, çizmiştir tamam ama bunlar doğruluk payı olan şeyler idi zaten tamamıyla hayal ürünü olsalar, böylesine sevilip, yüceltilmez ve bazı kesimlerin nefret kusmasına neden olmazdı.

yani demem o ki birisi çıkıpta atatürk hakkında ileri geri konuşsa, küfür etse kimse umursamaz bunu, sonuçta gerçeklik payı olmayan, hayal ürünleri.
  • grimer  (14.01.15 10:16:21) 
çizilen, tasvir edilen, benzetilen şeylerin konusu olan kişilerin tanınmış olması dahi önemli değil bence. yani ilgili çizimlerdekiler hayal ürünü bile olsa birçok insanı rahatsız edebilecek türdenler. nasıl şeyler olduğuna bakmanız için link bırakıyorum.

---LÜTFEN ÇIPLAKLIK, DİNİ AŞAĞILAMA GİBİ KONULARDA AŞIRI HASSAS OLANLAR BAKMASIN--
zombietime.com
www.zombietime.com
---LÜTFEN ÇIPLAKLIK, DİNİ AŞAĞILAMA GİBİ KONULARDA AŞIRI HASSAS OLANLAR BAKMASIN--

not: içerisinde charlie hedbo'dan alınmış karikatürler olmayabilir ama charlie hebdo'dakiler de çok çok farklı değiller
  • icomefromanatolia  (14.01.15 10:22:29 ~ 10:25:25) 
türkiye'de böyle bir şey yapılsa en fazla yeni bir cumhuriyet yürüyüşü yapılır, belirli kişiler hedef alınıp işyerlerinin önünde toplanılır, bağırılır çağırılırdı. on gün sonra da olay unutulur giderdi.


  • sir gawain  (14.01.15 10:24:51 ~ 10:25:33) 
türklüğü aşağılamak, halkı askerlikten soğutmak, vicdani ret açıklamak gibi suçlar var yakın geçmişte.
mevcut siyasi irade olmasa inönü capsleri bile suç unsuru olabilirdi bence.
tahkir ve tezyif gibi nereye çeksen gidecek soyut maddeler yüzünden ceza alınan davalar akp ile başlamadı. hatta akp ile azaldı. şimdi "ben kemalistim çok da özgürlükçüyüm" demek anlamsız. bu memleket iyi kötü bi şekilde yönetildi bir kült ile. her kamu kurumu niteliğinde kuruluşun duvarında atatürk imzalı bir aforizma görmemiz bunun en göz önünde ama en kanıksadığımız ispatı değil mi?
solcular hep söyledi bunu, mürteciler de hep söyledi, kemalizmin neidüğü belirsiz bir ideoloji olduğunu ve kült lideri, ata kültünün korunması gerektiğini.. ulusolcular, kızıl elmacılar da devlet ellerinden gitmeden önce son derece memnundu bu gidişattan bilakis.
  • namus ninjası  (14.01.15 11:03:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.