[]

ülkeyi terk etmek isteyenler olarak desteği kimden alıyorduk?

tam terk ediş sayılmaz ama, terk etmeye biraz daha yaklaşmak için 3 aylık staj bakıyorum yaz dönemine.
Fakat biz sana çalışma izni sağlayamayız, ya da ok kib bye tadında cevaplar alıyorum.

Yurt dışında staj nasıl ayarlanır?
İKcılar neden sürekli reddediyor :(

Makina Mühendisliği okuyorum, para vermeseler bile kalacak yer ayarlayabilecek bir yer olsa çok tatlı olur. Fakat nasıl bulacağımı bilmiyorum. sürekli form doldurup üç gün sonra hayır diye cevap gelmesin istiyorum artık.

 
Kaçıncı sınıftasın?
Erasmus programı altında denesen?

  • alessea  (14.01.15 01:11:23) 
3.sınıfım. erasmus stajını desteklemiyor artık okul. normal okul dönemi için de çabalıyorum tabi ama pek fazla değil okulun erasmus imkanı.


  • buolsun  (14.01.15 01:13:19) 
Takip


  • cemlemikonusuyorsun  (14.01.15 06:19:06) 
Arkadaşlar, Belçika için konuşmam gerekirse; burda AB vatandaşı olmadan staj bulmak cidden çok zor. Erasmus, üniversitede yapılan stajlar dışında benim bildiğim bir ihtimal yok. (AB vatandaşlığı olduğunda hemen her yerden bir olasılık var ama). Alternatif olarak, Türkiye'de iyi bir firmada yapın stajınızı. Bulamazsanız, ABD'ye work and travel'a falan gidin.

Size tavsiyem, okul notlarınızı iyi tutun ve yabancı dilinizi asla boşlamayın. Master için yurtdışına gelin. Mesela burdaki devlet okullarının yıllığı sadece 500 Euro gibi bir şey. Bu teknik alanınız üstüne bir işletme masterı yaparsanız, biraz da girişken olursanız Belçika'ya yerleşebilirsiniz. Burdaki Toyota'da ve bazı yabancı firmalarda çok Türk expat var.

Bol şans!
  • alessea  (14.01.15 23:25:29) 
Belcikaya master icin kabul almak ne kadar zor peki?


  • buolsun  (16.01.15 01:06:37) 
aiesec işini görür belki


  • tosunpasa  (16.01.15 01:14:15) 
aisece para vermek gerekiyor bildiğim kadarıyla 500-600 lira kadar. tutardan emin değilim gerçi bi baksam iyi olabilir.


  • buolsun  (16.01.15 02:25:56) 
seni su entry'me alalim
eksisozluk.com

  • heygidim  (16.01.15 03:35:22) 
Bunlar guzel aslinda :) hatta evs filan da guzel ama stajimi da yapmis olmak istiyorum arada.


  • buolsun  (16.01.15 14:16:58) 
O zaman yerleşme planlarını master sonrasına bırak "buolsuncum". Türkiye'de, yurtdışında da tanınan bir firmada staj yapmak süper işine yarayabilir!
Avrupa'ya beyin göçü giderek zorlaşıyor. Master yapmadan buraya "expat olarak yerleşmek çok alışılageldik bir şey değil. Notları güzel tutun; dili boşlamayın; master için burs programlarına başvurun (paranız varsa başvurmayın hatta). Yerleşmek hikayesi bu aşamaların sonuna kalıyor.

  • alessea  (16.01.15 23:20:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.