[]

düşük ışıkta iyi çeken dslr gövde lens kombinasyonu?

internetten araştırıyorum. Bu işte bilgi sahibi olmadığım için kafam çok karıştı. meğer ne derin bir konuymuş bu dslr makinaları

neyse en fazla 3000 tl bütçeli

amacım.

düşük ışıkta yüksek performans ve basit bir sekilde flu olma ihtimali az bir şekilde çekmek.
( gece boğaz köprüsünü gören bi yere gideceğiz diyelim arkadaşlarla ve fotoğrafımızı zorlanmadan profesyonel bilgi gerektirmeyecek kadar basit bir şekilde çekebilecek bir dslr)

nikon d7100 mü?
sony a77 mi
canon 5d mark 2 mi?

2. el olması önemli değil.


not: mirrorless (aynasız) istemiyorum.

full frame mi bakayım?

elimde sony a290 var yoksa ona kaliteli bir lens mi alayım?

hadi gardaşlar bir yardım.

 
canoncu olduğumdan mark2 diyorum ama az ışıkta aydınlık fotoğraf çekmek için diyaframının genişlemesi lazım (göz bebeği gibi). yani lenste bitiyor iş.

1.8 diyaframlı lens kapalı mekanlarda bile yetiyor. daha fazlası da olabilir. 3.5'in üstüne çıkmayın tabi.
  • seksen9  (13.01.15 22:48:05) 
aynasız olmaz demişsin ama yine de yazayım sony a7 veya a7s'in düşük ışık performansı süper, fiyatını bilmiyorum ama yurtdışında ikinci eli dediğiniz fiyatta olabilir.

full frame bakmakta fayda var çünkü kullanacağınız lensten tam performans almanız gerekli, [50 mm 1.8] lens aps-c sensörde 50x1.6mm 1.8x1.6 da diyaframa sahip olacaktır. diyaframda büyük değer az ışık girmesi demek. daha az ışık da perde hızını düşürmen demek. düşük perde hızı da (duruma göre) canlı veya hareketli objelerin fotoğrafta da bulaşık gibi çıkması demek.

alınabilecek en ucuz geniş diyaframlı lens 50 mm 1.8 olduğu için bunu söyledim,

6d lerin iso performansı da çok başarılıydı bütçenize de uygun sayılır.
d7100 yerine en kötü mark2-6d falan bakmanız daha iyi olur.

özet: iso performansı iyi olan bir full frame makine.
  • stereoseyfi  (13.01.15 22:55:55 ~ 23:01:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.