[]

hadi empati yapalım

otobüste"kartı olan var mı acaba??" diye kart isteyip, kartı bastıktan sonra da bozuk yok diye 20 lira uzatanların aklından ne geçiyo acaba, gerçekten merak ediyorum bunu. (bilgi:benim başıma gelmedi ama cok görüyorum bu olayi).

karti veren parayı almiyo tabi, peki ya alsa tepki ne olur acaba? siz olsaniz alir misiniz?


 
kartımı vermediğim için hiç bu sorunla karşılaşmıyorum ama bazen iyiliğim tutarsa zaten parayı bozukluk verse de almıyorum.


  • kuzey li  (13.01.15 21:17:09) 
ben almiyorum. 20 lira uzatsa tepkim notr olur. gercekten yoktur bozuk parasi. hemen "vay cakal" diye dusunmem


  • exlibris  (13.01.15 21:17:53) 
ben bi kere ergenkene dolmuşa binmiştim ve hagaten sadece 100 lira seviyesinde bi param vardı. çok acil çıktığım için de para çekmeye falan fırsat olmamıştı bozuk olarak. bir hanım abla yerime ödemişti, yoksa baya inecektim. hayatımda kahramanım olan bikaç kişiden biridir.

o gün bugündür, bu sıkıntıyı yaşayana biletimi veririm, parasını da almam.

eyyorlamam bu kadar.
  • gurur  (13.01.15 21:19:31) 
almam, alana da tepki göstermem bana ne ki?


  • neseranni  (13.01.15 21:20:47) 
yardım etmeye çalışıyor işte. o anda imkanı oymuş. benim de başıma ara ara gelir. daha bugün bim'de kartına "bakiye yetersiz" uyarısı aldı diye bi amcanın aldıklarını ben ödedim. art niyet yok, ego yok, sadece "lan nolacak vereyim işte" duygusu var. hatta o kadar unutmuşum ki, duyuruyu görünce hatırladım.


  • brotha b  (13.01.15 21:21:31) 
Siz de ihtiyacı olan birine basarsınız diyerek parayı almıyorum. O kişinin düşüncesi de iki yönlü kimi bozuk varsa bile vermez,bedavacılık yapar. Kiminde bozuk para gerçekten yoktur, vermek zorunda hisseder,bi ihtimal para üstü alabilme ihtimali var çünkü.


  • Lola90  (13.01.15 21:22:38) 
bi keresinde teyzenin biri böyle biletten çok fazla bi miktarda kağıt para uzattı (ne kadar olduğunu hatırlamıyorum) ben almak istemiyorum gerek yok dedikçe ısrar etti, artık tartışma boyutuna gelecekti aldım mecbur. sonra bilete yakın bi kısmı kalacak şekilde üzerini geri uzattım teyzeye, sorun çözülmüş oldu.


  • mayaa  (13.01.15 21:23:49) 
benim başıma çok geliyor.

yakın ve otobüs güzergahına uyan yere araba değil otobüsle gidiyorum, bozukluklar da ya vites kutusunun orada ya da evde masanın, sehpanın üzerinde durur ağırlık yaptığı için. sürekli de yanıma almayı unuturum, ama bozuk param yoksa istemekten utanırım ben, ne vericem karşımdaki insana? o otobüse binmem yani.
  • burberry  (13.01.15 21:25:27) 
Bircok defa basima geldi bu olay. Hem ben akbil istedim, hem de istendim. Ortaya sesleniyorum "akbilinizi kullanabilir miyim?" diye. Akbili karsi taraftan almadan once 20 liram var yalniz, zor durumda kalmayin diyorum. Tepkisine gore alip basiyorum akbili. Tabi 20 yi almiyor, tesekkur ediyorum. Benden istendiginde, " para onemli degil, sizden ricam sizin de bu durumda kalmis birine ayni sekilde yardimci olmaniz." diyorum.


  • sckxyss  (13.01.15 21:33:29) 
parayı görmeden akbili vermem. zaten prof. bir toplu taşıma kullanıcısıysan ya istediğinde elinde bozuklukları çıkarırsın millet görür o zaman verirler. diğer tarafsan bozukluklar görülmezse verilmez. bu işin yazılı olmayan kuralı böyledir.


  • secilmis uye  (13.01.15 21:35:18) 
akbilim yok bazen otobuse binmem gerekiyor, böyle düşünen denyolardan çekinip binmiyordum cebimde bozuk olmadığı zaman, kendi kendime de kızıyodum ne cekıngen herifsin diye, demek ki varmış bu tip adamlar haklıymısım.


  • t joe  (13.01.15 21:35:39 ~ 22:15:58) 
20 tl veren insanınn tavrına göre durum değişir. Tavrı uyuzsa tepkim de öyle olur.

O değil de otobüslere de o kiosklardan koysalar bu dertler olmaz.
  • oldboy  (13.01.15 21:39:14) 
mümkün olduğunca kartımı vermiyorum. öğrenciyim. çalışmıyorum. bozuk para taşımayı sevmediğim için ve de o kişiden eğer para alırsam aldığım 2 lira, akbilime yükleyemediğimden bana hiçbir fayda getirmediğim için yardımcı olmuyorum. zaten genelde akbilimde beni 3-4 gün götürecek kadar para olur. hafta 1-2 gün harçlık olarak kullanmak istemediğim paramı akbile yatırdığımdan o 2 lira benim için önemli bir fark.

öte yandan 20 tl çıkardığında da "vay çakal" diye düşünürüm. çünkü türkiye'de yaşıyoruz. birbirimizi kandırmayalım. 20 tl çıkarayım da bozuk olayına girmesin de bedava seyahat edeyimcilerin sayısı gerçekten bozuk parası olmayanların rahat 5-10 katıdır.
  • nawar  (13.01.15 21:40:47) 
Bi kere otobuse bindikten sonra kartimin bittigini fark edip istemeye karar vermistim ama 20 liram vardi bozugum yoktu. Karti isterken soyledim insanlara bozuk param yok 20tl var diye. Kimse kart vermedi kartim var dese de :) en son inicegim duraga geldik sofor neyse bu seferlik boyle olsun dedi. Bana yapilsa bilerek yapildigini dusunmem, zaten para uzatilinca ilk bi gerek yok falan diye reddederim, israr ederse alirim. Bence cok takilcak bi sey degil.


  • saçdemeti  (13.01.15 21:55:04) 
seçilmiş üye +1

iett yi sık kullanan bazı çakallar böyle 50 tl uzatıp neredeyse her gün beleş gidip geliyor. böyle bi düşüncem var.
  • farrytikki2  (13.01.15 22:15:02) 
ben para almıyorum böyle olunca. ama artık kart da basmicam kimse için. genç, öğrenci çocuk diye bastım en son. ben bastıktan sonra "bozuk yok yalnız" dedi, ben de "boşver" dedim. buraya kadar sorun yok. sonra insan bir teşekkür eder di mi? ya da bir gülümser. hiçbir şey yok.

ben de açıkçası sinir oldum. ufak da olsa hayatını kolaylaştıran bir yardım karşısında (bunun iyilik de olması şart değil, siparişimi getiren garsona da teşekkür ederim) teşekkür etmemek bana çok tuhaf gelen bir durum.
  • m e l t e m  (13.01.15 22:20:43) 
Çok sık kart vermiyorum; servisle ve metrobüsle gidip geliyorum çoğunlukla, orada da pek kart istemeler olmuyor. Otobüste de denk gelirse veriyorum kartı. Bozuuk veya değil, almıyorum çoğunlukla. "Siz de bir gün başkasına basarsınız nasıl olsa" diyorum.

Öğrenciyken çok koyardı, o yüzden hiç kimseye kart vermezdim de, şimdi 40 yılın başı birine kart verince koymuyor. Aklıma pek çakallığı gelmiyor. Ben de istemeden bir iki kere o durumda kalmışımdır.
  • aychovsky  (13.01.15 22:27:34) 
bozukluk da olsa almıyorum. yardımseverlik bitmiş arkadaş. aynısı başıma defalarca geldi. para uzatınca karşıdaki utanıyor. uzatmazsan da söver muhtemelen. çok karışık bu işler.


  • cok iyi yol  (13.01.15 22:35:59) 
@cigerdelen mahçubiyetini nasıl gösterdin? elini önünde bağdaştırıp yere mi baktın :D


  • secilmis uye  (14.01.15 10:51:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.