[]

Protein tozu vs amino asit

Bu gun spor salonundaki hoca protein tozu yerine amino asit kullan dedi

Ayrıca vucut aldıgın protein tozunun yaklaşık %30 kullanıyor geri kalan kısım atılıyor dedi

Daha önce araştırmıştım böyle bir bilgiye denk gelmedim ikilemde kaldım söylediklerinde doğruluk payı var mı

Ayrıca beslenmemde ogun basına en 30 gram protein tuketiyorum

Dediği gibi sadece amino asitmi kullansam ?

 
Vücudun kendiliğinden üretemediği non esansiyel Amino asitlerden glutamin beş gram antreman sonraları alırsan kas onarımı sürecinde faydalıdır, aminoasit alacaksan bcaa alman daha yararlı olur lösin izolösin ve valin oranı 2:1:1 olanları tercih et, protein tozundan daha faydalı olabilir


  • cimmiwhite  (13.01.15 21:44:32) 
geçmişte ikisini de kullanmış birisi olarak fakat konuyla alakalı da aşırı bilgisi olmayan birisi olarak:

benim bildiğim kadarı ile, amino asitin kaslara ulaşma evresi daha hızlı ve vücut bunu karıştırırken daha az enerji harcıyor çünkü bir noktada amino asit dediğimiz olay protein'in parçalanmış hali. yani daha saf ve vücuda daha rahat karışan versiyonu.

ama amino asit ile protein tozu alımı arasındaki miktar farklı. protein tozu uzun vadede vücudu besliyor ve yine uzun vadede daha etkili diye biliyorum. yani her gün et yiyormuşsun gibi. amino asitin vücuda başka yönlerden zararı daha fazladır belki, dozajı çok yüksek verilmez çünkü genelde.

ikisi de sanayi maddesi sonuçta. fazla kullanmamak lazım.
  • modern zaman gangsteri  (13.01.15 21:46:07) 
Totalde minimum 90 gram protein alıyorsan ikisi de gereksiz. Onun dışında ikisinin pek bir farkı yok. Protein tozunu kullandığın zaman vücut zaten onu parçalayıp amino asite çeviriyor. O yüzden amino asit biraz daha "Çok param var nereye harcasam acaba" tadında oluyor. Zira porsiyon olarak ücretlendirdiğin zaman daha pahalıya geliyor. Ha amino asit kana daha çok karışır falan filan ama dediğim gibi; günlük alman gereken miktarı besinlerden alıyorsan ikisi de gereksiz.


  • angelus  (13.01.15 21:59:22) 
aynı sey. biri whey, biri bcaa. ikisi de balon zaten.
yanlis soylemis oyle bi şey yok. bunun dogru cevirisi su sekilde. vucut, bir ogunde alınan proteinin maksimum 30-40 gramını "anabolik" acıdan kullanıyor(muş). calismalar boyle gosteriyor ama buna hic katilmayanlar da mevcut.

yok.

afiyet olsun.

angelus un dedigi gibi protein amino asit zaten.
  • sage  (13.01.15 22:08:44) 
Günlük toplam protein tüketimini takip etmen yeterli. Bunu gıdadan aldıktan sonra hiçbir şeye ihtiyacın yok. Amino asit sadece israfın boyutunu büyütür.


  • arnold schwarzeneger  (14.01.15 07:45:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.