[]

Kediden hastalik kapar miyim?

Merhabalar, kadikoy bay yengec'te otururken bi tane kedi kalorifere cikmak icin ustume atladi ben se montu yirtmasin diye tuttum tutunca serce parmagima bi tane cakti.

Gidip elimi yikadim sabunla falan ama alkol dokmedim birazdan kolonya falan alip dokecegim ama herhangi bir virus kapar miyim acaba bu kediden baska ne yapmaliyim ?


 
hangi virüsü kapabileceğinizi düşünüyorsunuz?


  • mea maxima culpa  (13.01.15 19:27:33) 
Şimdiden allah rahmet eylesin virüsün tillahını gömmüştür sana. En iyi ihtimal serçe parçağa veda edersin.

Ciddi cevap: hayır zannetmiyorum.
  • IncredibleMau  (13.01.15 19:27:45) 
kuduz olmuşsundur. ben olsam vasiyetimi yazar avukatıma gönderirdim.
hiç bir şey olmaz.

  • kuzey li  (13.01.15 19:31:08) 
Bartenollosis gibi bisi vardi boyunda siskinlik yapan bir bakteri. bi de kuduz tabi ama kedi sanki kuduz degildi gibi.


  • sulphur  (13.01.15 19:33:18) 
@sulphur geçen yıl karkadaşım kedi severken kedi elini tırmaladı, ya kuduz olduysam diye gitmiş acile oradan hemen bir tetenoz birde kuduz aşısını yapmışlar,3-4 gün daha kuduz aşısı için gitti galiba. sonra asıl bu alanda uzman doktora gitmiş iki saat gülmüş buna. hatta kedi yüzünden değil ama aşı yüzünden hasta oldu.


  • kuzey li  (13.01.15 19:37:16) 
böyle bişey olsaydı bütün veterinerler erken ölürdü. sonuç olarak hiçbişey olmaz.


  • suicides underground  (13.01.15 20:26:19) 
aids kapmışsınız geçmiş olsun :(((

ya şaka mı yapıyosun allasen en fazla biraz kanar elin başka da bişi olmaz. ne korkuyosuynuz hayvanlardan ya.
  • bradshaw  (14.01.15 08:56:02) 
Kuduz ve tetanoz asisina basladim bugun. Mevzubahis kuduz gibi bir sey olunca en ufak risk bile alinmaya deger olmuyor. Ben bunun tedavisi var saniyordum lan kac yildir.
Teknolojimiz cok zayif ya.

  • sulphur  (14.01.15 11:07:27) 
bunun için kuduz tedavisine başladığınız konusunda ciddi misiniz? türkiye'de kuduz yaygın değil. olan vakalar bölgesel ki kadıköy'de kuduz bir kedi ihtimali neredeyse yok. KUDUZ AŞI yaptırarak RİSK alıyorsunuz. tetanoz tamam belki ama kuduz gerek yok. eğer sokak kedilerinden kuduz kapma gibi bir durum olsaydı sanıyorum ki istanbul'un %50'si "kudur"up diğer %50'yi "kudurt"muş olurdu.


  • madarch  (14.01.15 13:59:51) 
En fazla mantar filan kapabilirdiniz, onun da kremi var, sürünce geçiyo. Beni bi sokak kedisi yanlışlıkla çizmişti diye o bölgede kızarıklık ve kaşıntı şikayetleriyle gitmiştim, mantar olmuş ama bi hafta içinde geçmişti. Başka bir şey olmaz sanıyorum, çok evham yapmayın.


  • pandispanya  (14.01.15 14:14:01) 
geçmiş olsun, büyük ihtimal bir şey olmaz ama yine de önleminizi alın.


  • tekelwarriors  (15.01.15 21:56:49) 
parmağınızın kanadığından bile bahsetmiyorsunuz. nasıl virüs kaptığınıza karar verdiniz?


  • mea maxima culpa  (15.01.15 23:03:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.