[]

kuru cilt ve akne problemi

tahmin edenler oldu, ucundan ilişkili sorular sordum ama artık doğrudan söylüyorum sevgili duyuru ailesi, gebeyim

vücut kafayı yedi. yüzüm kuruluktan ölmek üzere, resmen deri değiştiriyorum. bunun yanında inanılmaz bir akne problemi de başladı. akneler yanak çevresinde, kuruluk alın, dudak çevresi ve çenede. tümden nemlendireyim desem yağlatmadan nasıl yapıcam bilemiyorum :)

ulan ikinci trimester'a da girdik, akne ne zaman bitecek :D ya da napıcam ben bu kuru ve akneli yüzle?

dipnot: diyetime dikkat etsem de ezelden beri çikolataya olan düşkünlüğüm tam gaz devam etmekte. kendi kendime yaptığım deneyler sonucunda çikolatayla çok da ilgili olmadığa karar verdim

 
mevsimsel olabilir, hatta kötü birşeyin belirtiside olabilir. öncelikle doktora gitmeni öneriririm.

onun dışında ben bi ara fucidin pomadını kullanıyordum. yağlı yağlı oluyordu cildim, parlıyordum bebek gibi belki bir çare sende de işe yarar. şansını dene derim hazır eczanelerde kapanmamışken.
  • yaraticilik0  (13.01.15 17:33:17) 
gebeyim


  • la noix  (13.01.15 17:35:30 ~ 17:38:23) 
hayırlı olsun öncelikle :), muhtemel bağlantılı birşeydir. stres felanda etkili olabiliyor bazen bu faktörler için. siz bebeği kontrol için gittiğinizde danışın bu durumu derim. ve yine kremimden vazgeçmem. ama eczacıya sorun ben böyle böyle, bi zararı varmıdır falan diye. emin olmadan bir şey söylemek istemem.


  • yaraticilik0  (13.01.15 17:40:04) 
kızın olacak ondan hep :)

zeytinyağı iyidir. hem dıştan hem içten.

bende çok nadir sivilce çıkar onda da kaynar suya limon sıkıp pamukla sivilceye değdirirdim. aknede işe yarar mı bilmiyorum. yine de dene istersen.

krem mrem çok şeyapma bence. ne de olsa dolaşım sistemine geçiyo.
  • seksen9  (13.01.15 18:04:29) 
hayırlı olsun :)

sivilceler nasıl geçer bilmiyorum, belli ki hormonal br durum. ama nemlendirme için tasiye verebilirim. iki şekilde nemlendirme yapabilirsiniz (aslında mantık aynı). birincisinde kreminizi kuru yerlere süreryedirir parmaklarınızda kalanları yanaklarınıza sürersiniz. ikincisinde ise kuru olan yerler için kuruluğa iyi gelecek (belki yağlı) bir krem, yanaklar için su bazlı hafif bir krem kulanabilirsiniz.
  • in pyjamas  (13.01.15 18:14:12) 
Hayırlı olsun, analı babalı büyüsün :)

Cildini iyice kurutmayacak sabunsuz bir temizleyici ile temizleyebilirsin. Sebamedin var mesela, iceriklerine bakarsın. Akne yazanin içindekileri bilmiyorum, öteki güzel. Nemlendirici önerim yok, seksen9un zeytinyağı iyi fikir gibi duruyor :)
  • Lim5  (13.01.15 19:45:11) 
Kutlarım la noix :)

Benim akne ilacım sedefle limon. Hiç tereddütsüz tavsiye ediyorum çünkü sorunumu bir bu yöntem çözebilmişti. Sedefin gebelikte kullanımını bilmiyorum. Gerçi çok az kullanılıyor ama yine de...

Onun dışında domates püresi ve zeytinyağı çok mantıklı geldi.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (13.01.15 21:43:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.