[]

Köprücük kemiği kırığı

Aziz duyurucular merhabalar;

Cumartesi geesi düşerek sol köprücük kemiğimi kırdım. Çekilen röntgende kemiğin kırıldığı fakat ayrılmadığı belirlendi. Bu sabahta doktora gittiğimde medikal uzmanına 8 bandaj yap tamam dedi. İlgilenme vs yok. Araştırdığım kadarıyla köprücük kemiklerine aynen bu şekilde bir bandaj uygulanıyormuş. Amma ve lakin bandaj aşırı rahatsız edici bir biçimde yapıldı neredeyse kan dolaşımımı engelliyor. Ben gidip bir medikalden bunların hazır olanları varmış onlardan alıp kendim taksam ya da onlara taktırsam sorun olur mu ya da ne gibi bir şey yapabilirim?


 
lütfen ama lütfen kendiniz bandaj takmayın.

kan dolaşımını engellediğine dair bir bilgi var mı? kollarda şişme, siyanoz falan görülüyor mu?

değilse, bandajı ellemeyin lütfen. bandajın amacı ne çok sıkı ne de gevşek bırakmaktır(sarılan bölgeyi). kemiği alçıya alamayacaklarına göre böyle sabitliyorlar. sıkı olduğuna eminim ama dolaşımı bozacaklarına ihtimal vermem.

parmak uçlarınızda morarma olmadıkça bir şeyleri değiştirmeyin. zaten köprücüğün altından ve üstünden geçen damarlar ve sinirler var. onlar bu kırılmadan bir miktar etkilenmiş olabilirler.
  • tgc  (10.08.09 18:49:47) 
1.5 ay öncve 8 bandajı çıkardım önce onu belirteyim.
bizim komşumuzdu doktorum, ilk haftalarda her gün gittik sıkıştırmaya ve kontrol ettirmeye ama bi 15 20 gün sonra annem öğrendi nasıl yapılması gerektiğini ve o yaptı. kendiniz çıkartıp takamazsınız kolay kolay ben kendi başıma giyinemiyordum bile. kimle birlikte kalıyorsanız gidin doktorunuz göstersin nasıl takılacak ondan sonra o yardım eder size. kan dolaşımını engellerse karıncalanma ve uyuşmadan anlarsınız (doktor amca öyle demişti) az biraz gevşetirsiniz olur biter.

şimdi bi daha gidip rahat olacağını şekilde yaptırın, içiniz rahat etsin.

merak etmeyin kısa sürede eski sağlığınıza kavuşursunuz, ilk başta çok üzülmüştüm ama önemsiz bir kırıkmış bu. çok geçmiş olsun!
  • denizin kulleri  (10.08.09 19:06:11) 
bi kere gecmiş olsun. ilk baslarda cok rahatsız etmesi normal. diger arakdasların da dedigi gibi kendi kendinize yapmayın doktorunuza uyun simdilik. bi süre sonra zaten alısacaksınız. uyarı: hareketleriniz baya kısıtlanacagından kilo alabilrsiniz aman dikkat. basıma geldiginden biliyom.


  • anconia  (10.08.09 20:07:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.