[]

boş duran akvaryuma değişik bir şey yapsam?

40 cm uzunluğunda 20 cm genişliğinde ve 25 cm yüksekliğinde dikdörtgen bir akvaryum var. 2 senedir duruyor orada.

acaba ben bunda hayvan beslemek yerine kapalı devre bir ekosistem yaratsam tutar mı? içinde yosun bitki falan olan, nem ve güneş ile besinini sağlayan kendi kendine bir sistem?

internette bir kaç örneğini gördüm deneyen var mı böyle bir şey?

 
İlginizi çekerse şöyle bir şey gördüm www.facebook.com


  • whoosie  (13.01.15 12:19:49) 
yok aquascaping gibi değil de bunun susuz versiyonu. yani bonsai bahçesi gibi düşünün. içinde normal otlar ve belki minyatür ağaçlar olacak.


  • thracian  (13.01.15 12:22:37) 
facebookta akvaryumdizayn sayfasını incelemeni tavsiye ederim. link atardım ama torrent şu an internetimi sömürüyor. özel mesajla da istediğini sor senin yaptığının sulu versiyonunu yani nanoakvaryumum var bir tane


  • kablelvuku  (13.01.15 12:29:45) 
aslında tam olarak amacım şu:

i.imgur.com
  • thracian  (13.01.15 12:50:40) 
Terrarium mu ne onun adı. Google'da epey görsel çıkıyor. Hatta bir sitede karşıma çıkmıştı, adamın biri büyük bir fanusun içine bir bitki dikiyor ve kapağını da hiç hava almayacak şekilde kapatıyor. 53 sene sonrası ise şu şekilde:
www.dailymail.co.uk

  • safepassage  (13.01.15 12:58:43) 
www.youtube.com

çok zor değil yapımı. ben uygun bir cam vazo alıp yapmayı düşünüyorum bu aralar.
  • rygard  (13.01.15 14:10:45) 
safepassage tam da demek istediğim şey bu. otonom bir kapalı devre ekosistem.


  • thracian  (13.01.15 14:13:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.