[]

android uygulaması yaptırmak

istediğim gibi bir android uygulamasını (flipboard tarzı bişey, samsung'ta ki my magazin programı gibi) kaça yaptırabilirim?
istediğim gibi bir şey yok piyasada hem kendim kullanayım, hem belki reklamlardan filan para kazanırız diye düşündüm.
bu arada öyle bir uygulama yapmayı kaç zamanda öğrenebilirim?
(bir ara html ile örnek tek bir sayfa yapmıştım tek bilgim bu)

 
programlama bilgisi var mı?
dinamik bir sistem yapıyor olman gerek. bu nedenle sadece html biliyor olman yetmeyecektir.

bunun dışında html ile yapacağın aplikasyon teknik olarak mümkün olsa da verim açısından çok da bir getirisi olmayacaktır.

en mantıklısı ios için xcode(objective-c) android için java dillerine hakim olman ve istediğin platforma uygulamayı yazman.
eğer yazılım bilgisi yoksa bu işe epey bir mesai harcayıp birkaç ay sonra (5-6) bir noktaya gelebilmen mümkün olabilir
  • velhasilkelam  (13.01.15 10:03:47) 
uygulamanin tasarimi ve kodlanmasi ayri mesele. iddiali bir bir uygulama olsun istiyorsan tasarimi ve kodlamayi alaninda uzman farkli kisilere yada bir ajansa yaptir, cünkü piyasada hem tasarim (sadece photoshop bilmek degil), hem kodlama bilen insan az. Ama daha temel bir uygulama yapayim, daha sonra adim adim elden gecirilsin dersen elbette olabilir.

Ne kadara yaptirabilirim olayi ise uygulamanin icine dahil olacak özellikler ve herbir özellligin kac gün alacagi ile ilgili. Genellikle gelirstiriciler her bir özelligi kac saatte yapacaklarini belirlerler. bu belirlenen özellikler ve gelistirme zamanlarini toplar, saat/gün ücretiyle carpip bir fiyat verirler. Senin istedigin uygulama ise temel olarak cok zor gözükmese de eger icine üyelik, sosyal network gibi kisiye özel icerik koyulacaksa, ve icerigi sen degilde kullaniclar kendi üretip yükleyecekse uygulamanin maliyetini katlar. Bütcen yeterli degilse öncelikle senin icin en önemli kisimlarini gelistirmesini iste, eline en basit seklini al uygulamanin (hem bu sayede gelistiricinin isini iyi ve zamaninda yapip yapmadigini görürsün). Ama bu strateji icin sana tavsiyem, gelistirici ile aranda basit bir anlasma yap, imzalar ile birlikte. üsenmeden en kücük detayi bile yaz ve uygulamanin dökümantasyonunu mutlaka iste. ilerde gelistiricinin yaptigi isi begenmezsen, ya da gelistirici kücük bir update yapmak icin senden yüksek paralar isterse o güne kadar yapilani cöpe atmak zorunda kalmamak icin dökümantasyonu da yaninda iste. Kullanim klavuzu olmayan ürün alma kisaca, yoksa kime gitsen devam edemem, sifirdan yapmam lazim der. sonda dökümantasyonu güvendigin bildigin bir baska gelistiriciye gösterip bir onay al.

Ayrica uygulamanin web arayüzü olacak mi, yönetim paneli olacak mi, ve moderasyon ekrani olacakmi gibi yan maliyetler de olabilir.

Kendin yapmak istersen önce java, daha sonra Android SDK ögrenmen, tasarim icin de altyapi olusturman lazim. Full time calismayla en az 1 yilini alir senin gelistirmeye hazir olmak.
  • emrahday  (13.01.15 10:17:56 ~ 10:18:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.