[]

almanyada staj

Hallo Zusammen,

Bu yaz almanyada staj yapmayı düşünüyorum. 2. sınıfım. 1 yıla yakın startup ölçeğindeki eticaret sitelerinde çalıştım. 8 aydır da global bir firmada SAP ekibindeyim. Almancam var ama epey soğudum, gidene kadar kastırıcam tekrar. Bir de staj için bir şirkette (almanyada) sağlam bir referans var.
Bu kriterlere göre lütfen aşağıdaki sorularıma yanıt arayalım:

1-) ben iş miş koştururken okulu iyice boşladım maalesef, ortalama bok gibi. Staj ayarlanmasında ortalama sorun olur mu? Engelse ne kadar engel staj hayal mi yani?
2-) Siz sorsanız henüz danışman sayılmam ama, cv'me Junior Sap Consultant filan yazayım mı abes olur mu? lan bu adam madem danışman olmuş niye staj arıyor ki filan demesinler?
3-) Staj için az da olsa para verirler mi acaba? Vermezlerse gidemem cünkü.

Herzliche Grüße :P

 
1) Bazıları sorun ediyor bazıları etmiyor. Ben 2.03 ile global bi firmada yapmıştım. Ki Kocaeli'de okuyordum yani öyle ODTÜ falan değil. Tamamen sana bağlı.
2) Daha 2. sınıftaki birinin 'danışman' sıfatıyla çalışması gerçekçi geliyor mu? Piyasayı bilmediğmden soruyorum.
3) Her halükarda para verirler, ama cüzi bi miktar olur.
  • roket adam  (13.01.15 07:41:56 ~ 07:42:34) 
verdikleri para 400 euro dan az olmaz. daha üstü icin pazarlik yapabilirsin, pazarligi kimse kötü gözle bakmiyor. 400 euro teklif ederler de calismam diyorsan yap pazarligini, isteyenin bir yüzü kara istemeyenin iki yüzü. o an acil stajer ihtiyaclari varsa 1000 de verebilirler.


  • emrahday  (13.01.15 10:42:31) 
Teşekkürler cevaplarınız için.

@roket adam, 1 yıl deneyimi olan birisi olarak düşününce yazılabilir. Ama dediğim gibi bana sorarsanız danışman filan sayılmam tabii henüz.
  • klar  (13.01.15 15:35:10) 
Alman mantığıyla düşün, Türk mantığıyla değil. Türk mantığıyla millet işe girer girmez danışman yazıyor. Madem consultant'sın, gel şu işi bi yap bakalım dediklerinde patlarsan üzerler.


  • roket adam  (14.01.15 10:34:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.