[]

üniversiteleri denetleyen bir kurum var mı?

yahu 10 dersin 6-7 tanesinde sınıf ortalaması 25-30 civarı. çan eğrisi falan da yok, geçme notu 50. geçenler epey az. ya öğrencilerde bi sıkıntı var ya hocalarda, ama bi sıkıntı var. bunu iletebileceğimiz bi kurum kuruluş yok mu yahu?




 
belki ogrencilerde sikinti vardir. can egrisi kimi zaman dogru olmakla birlikte kimi zaman sinif performansinin dusuk olmasindan dolayi zararlidir. idealist bir hoca soz konusu ise, dersini belli duzeyde ogrenmeden gecirmem demek istemis olabilir. ben olsam, sinifin ortalamasindan ziyade, ogrencilerin performansina, dersi ne kadarini anladiklarina bakardim. ogrenci 80-90 almis, bir sey ogrenmedikten sonra bir anlam ifade etmez.


  • ubi dubium ibi libertas  (12.01.15 17:59:59) 
@ubi

hocam dersin birinde sınıf ortalaması 19. diğerleri aklımda kalanlar 27 28 33. farklı insanların farklı dersleri bunlar. en yükseği 42 mi ne. bölümün kontenjanı 177 ben girdiğimde. en az 250 kişi giriyor bu sınavlara yani alttan alanlarla birlikte. öğrencilerde sıkıntı olabilir tabi ama hepsinde mi var?
  • icim urperiyor  (12.01.15 18:04:10) 
üniversiteye yeni mi başladınız? bizim okulda hep böyle? finalde 50nin altında alırsan direkt kalıyorsun. vizem 70ken final ve bütte 50 sınırına takıldığım için kaldığım da oldu. hoca bazında bir şey varsa yök e dilekçe gönderilir soruşturma açılır onun dışında kontrol mekanizması yok

mesela bir dersin sınavına giren adam sayısı 118.
başka bir dersin sınavına giren adam sayısı 224. Bu iki değeler bu seneki sınavlardan alınma iki ders de zorunlu ders seçme lüksü yok.

E şimdi birine 118 giren varken diğerine bölümün iki katı giriyo o kadar altta kalan var ama kimse noluyo demiyo
  • metehan01  (12.01.15 18:29:25) 
@metehan

hayır yeni başlamadım 4. yılım. ilk zamanlar fazla çalışmadığım için suçlu konumundaydım. artık mezun olmaya çabalıyorum ama olmuyor. ayrıca bizden sonrakiler için de vicdan azabı hissediyorum. zira 1 2 derslik bir durum değil. neredeyse bütün derslerde ortalama geçme notunun altında. çoğunda 30 dolaylarında. burada bariz bi sıkıntı var. bunun denetlenmesi gerektiği kanaatindeyim.
  • icim urperiyor  (12.01.15 18:46:14) 
ne kadar çalştığınla alakalı bir durum, hocalardan şikayet etmeden önce sınıfta aramak lazım bu sorunu. Benim kendi dönemimde de ortalama 25 çıkıyordu, bi kısım büyük bir kısım kalıyordu. Ama sorun hocalarda değil de derse ayrılması gereken zamanın ayrılmaması ile ilgiliydi. bu yıl aynı sınıf aynı hocalar ortalamalar 45 üstü. Sadece emek veriyorlar daha fazla


  • zeytinyaglicinseddi  (12.01.15 19:16:21) 
yahu birak ta %50 yapamayan adam gecmesin yahu.


  • kurnaz  (12.01.15 19:19:25) 
Öğrenci seviyesi çok düştü, üniversiteden bagimsiz olarak. Mediokrasi yeni Yönetim bicimi olsun.


  • jaygatsby  (12.01.15 19:30:06) 
geçenler muhtemelen evde ekstradan o derslere düzenli bir biçimde çalıştıkları için geçiyorlar ama çoğu öğrenci okulda ne kaptıysa odur evde bakmazlar sınava yakın zamanlar hariç. burda hocanın bilgisi anlatım tekniği vs daha iyi oldukça tabi derste kalan kişi sayısında azalma olacaktır ama bunların düzelmesini beklemek bunlardan şikayetçi olmak yerine dersten geçmek için ekstra bi çaba göstermek daha mantıklı olur.


  • toua tokuchi  (12.01.15 19:34:31) 
ben anlatamadım sanırım. tekrarlayayım. 'üniversiteleri denetleyen bir kurum var mı?' yani demek istiyorum ki üniversiteleri denetleyen bir kurum var mı. üniversiteleri denetleyen bir kurum olup olmadığını soruyorum. '%50 alamayanlar kalsın mı sizce?' falan demedim yani. veya sizce sıkıntı kimde diye sormadım. sözde soru cümlesiydi onlar. hülasa diyorum ki; üniversiteleri denetleyen bir kurum var mı?


  • icim urperiyor  (12.01.15 20:18:35 ~ 20:20:12) 
YÖK var yahu


  • mesgul ve huzursuz  (12.01.15 20:25:54) 
@Mesgul

Aynen bu numara buldum, arayip durumu anlatacagim yarin. Baska kanalla daha iyi sesimizi duyurabilir miyiz peki?
  • icim urperiyor  (12.01.15 20:39:27) 
pislik icindeki lokantayi saglik bakanligina sikayet etmiyorsaniz, derste birakan hocayi da yök e sikayet edemezsiniz. ne diyecek yök, yazı gönderip, niye cocuklari birakiyorsunuz mu diyecek? size tamam ilgileniriz derler en fazla, o kadar.

yapilmasi gereken şudur.

1- hoca ile konusursunuz. muhtemelen bir sonuc alamazsiniz.
2- dilekce ile sinav kagitlarinin incelenmesini isteersiniz. mahkemeye gider, mahkemenin bir bilirkişisi olur, onlar inceler. büyük ihtimalla bir sey cikmaz.
3- rektörlüge yazi ile sikayet edersiniz. ama kisisel olarak hakaret, agir söz, ideolojik bir iş yoksa, rektörlük de birsey yapamaz.
4- yök e topluca giderseniz, ama yök sadece disiplin açısından bakar, hocalara disiplin sucu veremez sınıfta biraktigi icin.

neticede oradan bir sey cikmaz. bu sebeple herkes, ögrenci calissin dersini gecsin diyor. üniversiteleri denetleyen kurum yöktür ama sınıfın icinde olan bitene bakmaz.
  • jaygatsby  (13.01.15 20:16:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.