[]

Kızgınlık dönemine giren kedi ve ilaç

sevgili dostlar,
10 aylık kızım resmen aniden (hiçbir belirti göstermeden) kızgınlık dönemine girdi. Veteriner 2 hafta sonrasına kısırlaştırma ameliyatı tarihi verdi ama son üç gündür uyuyamıyoruz. En sonunda kedisi olan başka bir arkadaşım bir haptan bahsetti, kısa süreliğine kedileri rahatlatıyormuş bu hap. İş çıkışı aldım, veteriner de olumlu baktı (zaten 2 hafta sonra ameliyat olacağı için). Az önce kızıma verdim bu haptan, balıkla birlikte yedi. Vereli 5 dakika oldu olmadı. Hap ne kadar sürede etkisini gösterir sizce?



 
5 dakikada göstermeyeceği kesin... :)

bari hapın adını filan yazsaydınız.
  • m e l t e m  (12.01.15 17:31:08) 
adı perlutex. ama öyle bir kutu ilaç almadım. veteriner bir adet kesip verdi. ameliyata kadar idare edeceğini söyledi. o an heyecandan sormayı unutmuşum ne kadar sürede etki edeceğini.


  • inevitable loser  (12.01.15 17:35:44) 
benim veteriner hormon iğnesi yapıyordu, 1-2-3 gün sürüyordu etki etmesi. hap kana daha yavaş karışacağı için süreyi arttırıyorum :P


  • passion rules the game  (12.01.15 17:36:29 ~ 17:36:40) 
aman tanrım, ben bu gece uyurum diyordum :(


  • inevitable loser  (12.01.15 17:45:36) 
benim bildiğim bir hap değil. araştırdım, 1'den fazla kullanılması önerilmiyor. zaten ameliyat olacakmış 2 hafta sonra, o yüzden tekrar kullanmaya gerek olmayacaktır.

ben de erkek kedimi kısırlaştırmadan 1 ay kadar önce iğne yaptırmak zorunda kalmıştım kızgınlığa girerse ameliyat ettiremeyeceğim için. iğne önleyici olduğu için etkisini ne zaman gösterdiğini tam olarak kestiremiyorum ama hap herhalde birkaç saat içinde etki eder. prospektüsünde 1-6 saat diyor. prospektüsü: www.topkim.com.tr
  • m e l t e m  (12.01.15 17:48:16) 
aynen, ben de zaten 1'den fazla kullanmayı düşünmüyorum.
İlacı vereli 1 saatten biraz fazla oldu. O arada hala ses çıkarmaya devam ediyor ama eskisi kadar güçlü değil sanki. (ben de kaç gündür uykusuzum gerçi, psikolojikman da böyle algılıyor olabilirim)
ama gözlemlediğim değişiklikler;

- ilk defa rahat rahat uyudu. (yarım saat kadar)
- iştahı normale döner gibi oldu. normalde hiçbir şey yememişti üç gündür, şu anda gözümün önünde götürüyor mamasını.
  • inevitable loser  (12.01.15 18:47:43) 
Tarlusal diye bir ilaç var, toz haline getirip mamasina karistirabilirsin.


  • saklisecilmemis  (12.01.15 22:20:24) 
Kedinizin cinsi ne acaba? Sadece merak ettim, bir fikrim yok :)


  • buhurumeryem  (13.01.15 12:39:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.