[]

bass gitar?

Selam duyurunun müzikal insanları,

Bass gitar çalmayı öğrenmek, müziğe ucundan kulağından bulaşmak istiyorum fakat gitarlar hakkında hiçbir bilgim yok.

Şöyle fiyat/performans'ı iyi, akşam işten eve gelip, bir kaç saat youtube'dan baka baka çalabileceğim hani(yaygınlık açısından) "ince uçlu şarj" gibi bir marka/model var mıdır önerebileceğiniz.

Şimdiden teşekkürler.

 
Dört telli jazz. Dünyanın en yaygın bas gitarı. Ama yaygınlık ne alaka hiç anlamadım.

Bas gitar bas gitardır. Paranın yettiği en pahalı gitarı alırsın mis gibi.
  • alperz  (12.01.15 15:57:28) 
ben giriş için ikinci el standart squier caz basları öneririm ama sen bütçeni yazarsan daha çok yardımcı olabilirim.


  • ne desem bilemedim  (12.01.15 15:58:57) 
Enstrumanlarda genelde ne kadar öderseniz o kadar güzel bi sonuç alırsınız, arada kelepir şeyler denk gelebilir ama daha önce ilgilenmediğiniz için farkedebileceğinizi sanmıyorum.
Benim ilk gitarım cort gb74dü ucuz olmasına rağmen çok sevmiştim. En mantıklısı bilen bi arkadaşınızın kolundan tutun götürün size gitar baksın.

  • ilkot  (12.01.15 15:59:17) 
@ne desem bilemedim 500-600 tl civarı olsa iyi olur aslında.


  • lynda.com  (12.01.15 16:00:12) 
o halde 600 liraya squier affinity modelleri bulunabilir onun haricinde benim de tonunu çok sevdiğim bass collectionlar da olabilir.

birde genelde çoğunlukta gördüğüm ibanezin yamahanın ve cortun giriş modelleri de olabilir. evde çalacakmışsın gerçi ama aktif gitar düşünürsen cort b4 ya da c4 gibi modeller de olabilir.

istanbuldaysan hem gitarı denemen ve alman için hem de elimdeki milyonlarca kaynak için sana müsait olduğumda yardımcı olabilirim.
  • ne desem bilemedim  (12.01.15 16:06:05) 
@ne desem bilemedim

bir süredir edinmek için bas gitarları araştırıyorum

precision ile jazz basslar arasında ton ve çeşitlilik açısından farklar neler ?
  • freebird5406_2  (12.01.15 16:06:53) 
Precision'lar daha gövdelidir ses olarak. Soul, funk, hip hop falan güzel olur. Jazz'lar daha parlak ve gövdesiz bir sese sahip olmakla birlikte daha "ben buradayım" diyen bir sese sahip. rock, pop, fusion falan güzel olur onlarla.


  • alperz  (12.01.15 16:18:50) 
@freebird5406_2 linkteki videoda bariz farklar ortada aslında. o videoda tek tondan çalmış ama precision bas gitarların ton aralığı oldukça dar diyebilirim. jaz baslar ise her yola gelirler. mesela ben 84 caz ile türkü pop funk rock dahil herşey çalmıştım. birde solak biri olarak precision kullanmamış olmama rağmen precision klavyelerinin çok etli(kalın) olduğunu da söyleyebilirim.

www.youtube.com
  • ne desem bilemedim  (12.01.15 16:26:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.