[]

taş ve kerpiç evler

böyle hep kendi evimi yapmak gibi bir hayalim var, tabii para yer vs. hiç bişi yok şimdilik elimde ama hayaller de güzel bişi, her neyse efendim, kerpiç ve taş ev yapımı hakkında nereden bilgi bulabilirim? taş çeşitleri, kullanılacak malzeme seçimi, mimari biçimi vs. vs.

eğer bir gün çok param olursa alacağım bir yer buradan ve couchsurfing'den de insanlar bulacam imece usulü çalışan bir ev ve çiftlik yapacam, çalışan herkes istediği zaman faydalanabilecek, hem çevreye de faydası olur, çocuklara eğitim ve ders ve kurslar düzenlenir falan (o kadar kültür bilgi varken paylaşmamak olmaz).

evde elektirik olmayacağını yada en azından devletin sattığı elektiriği kullanmayacağını da söyliyim :) dolayısı ile soğutma, ısıtma gibi temel ihtiyaçlar için de bilgiler güzel olur.

 
hayal kurmak güzel. hayallerine bakılırsa henüz nitelikli "insan kazığı" yememişsin. belleğin tertemiz. merak etme bikaç seneye istesende istemesende olgunlaşacaksın. öyle imeceler bedava evler faydalansınlar bitecek hepsi.


  • enfarktus  (12.01.15 14:19:51) 
enfarktus, çok zor değil hiç bir şey, biraz inanç lazım, 10/15 kazık yedik diye inancımızı değiştirmemek lazım, elbette toz pempe deeğil hiç bir şey ama böyle bir yola girildiğinde yanında olacak insanla zaten seninle birlikte olacak insanlar, şehirdeki dolandırıcılar ile şark kurnazları değil.

ha birde bu bir hayal, bu hayal için de bilgi arayışı hem evde boş beleş duracağıma hiç bilmediğim bir konuda bir şeyler öğrenirim fena mı?
  • selam  (12.01.15 14:53:09 ~ 14:54:09) 
Benim de hayalim bu. Ben daha çok bi su kaynağının dibinde bir yer istiyorum. göl veya ırmak olabilir. İnan cebinde 5 kuruş para olmamasına rağmen hemen yarın alabilecekmişim gibi neredeyse her akşam arsa bakıyorum. güzel olmaz mıydı tam ormanla gölün birleştiği bir yerde 1 dönüm arsam olsaydı :) inşaa üzerine bayağı bir döküman okumuştum, bazılarını derlemiştim ama bir akşam amansız bir formatla uçup gittiler :) en çok hoşuma giden inşaa yöntemlerinden biri www.earthbagbuilding.com bi incele derim.


  • fanila  (12.01.15 15:09:53) 
@fanila biliyorum bu yöntemi, youtube'da denk gelmiştim ama o torbalar depremde neyim yıkılmaz mı yaw? gerçi öldürmez sanırsam ama altından da kalkaman kolay kolay :)


  • selam  (12.01.15 15:45:51) 
@selam birbirlerini tutsun diye arasına dikenli tel koyuyor abi, sonra da sıvıyor. yıkılmaz diye düşünüyorum. hem de iglo tekniğiyle yapıldığı için dengeli bir ağırlık merkezi var.


  • fanila  (12.01.15 15:48:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.